Üdvözöljük Budakalász város weboldalán
Wir begrüßen Sie auf der Webseite von Kalasch
Срдачно Вас поздрављамо на интернет страници града Калаза

2024. február 21. szerda | Eleonóra napja

Hírek

 

Az EuroVelo Dera-patak és a Postás strand közötti szakasza le van zárva

2021. szeptember 06.

Az EuroVelo 6 Dera-patak és a Postás strand közötti szakasza le van zárva. A lezárt területre senki ne lépjen be, mert balesetveszélyes! Kérjük, hogy a lezárásra figyelmeztető jelzéseket, korlátokat ne bontsák el, ne kockáztassák mások testi épségét!

A lezárt szakaszon a Dunamenti Regionális Vízmű (DMRV) helyreállítási munkákat végez. A szennyvízcsatornában keletkezett dugulás miatt a kerékpárutat több helyen fel kellett bontani, mert a kerékpárút építése során a kivitelező a szerelőaknákat befedte, leaszfaltozta.

A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF) beruházása során a jelenleg lezárt szakaszt korszerűsítették, de a szerelőaknák rendeltetésszerű kialakítására nem került sor. A mostani helyreállítás során úgy kell kialakítani a szerelőaknákat, hogy azok – szükség esetén – használhatók legyenek. Mivel a kerékpárút ezen szakasza az árvízvédelmi funkciót betöltő gáton fut, ezért az aknák kiépítéséhez, fedéséhez egyedi vasbeton elemeket kell terveztetni és gyártatni, amelyek a speciális árvízbiztonsági előírásoknak is megfelelnek, és amelyek egy esetleges árvízi védekezés során a teherautó-közlekedés terhelését is elbírják.

A lezárt területre lépni tilos és balesetveszélyes!

Foto: bringazas.hu