Üdvözöljük Budakalász város weboldalán
Wir begrüßen Sie auf der Webseite von Kalasch
Срдачно Вас поздрављамо на интернет страници града Калаза

2024. április 12. péntek | Gyula napja

Hírek

 

Az olimpiai indulás a tét a strandröplabda Nemzetek Kupáján

2023. június 08.

Szombaton és vasárnap a Kőér utcai Budapest Beach Arénában rendezik a strandröplabda Nemzetek Kupája olimpiai selejtező budapesti tornáját. A rangos eseményen a budakalászi Villám Lilla és húga, Csenge is ott lesz a magyar válogatott tagjaként.

A magyar válogatott szövetségi kapitányai, Buday Balázs és Gubik János kijelölték a Magyarországot képviselő két-két párost. A férfiaknál a jelenleg legerősebb és legmagasabban jegyzett kettős, a négyszeres országos bajnok Hajós Artúr és Stréli Bence, valamint a Strandröplabdázásért SE másik párosa, Petik Csanád és Dóczi Domonkos veszi majd fel a harcot az ellenfelekkel. A nőknél a legutóbbi két bajnoki címet megnyerő Villám Lilla és a 2021-es ob-döntőn ezüstérmes Szabó Adrienn, valamint Windisch Kinga és Villám Lilla húga, Csenge képviseli majd a magyar színeket.

A férfiak Franciaországgal, Csehországgal, Portugáliával és Észak-Írországgal szerepelnek egy csoportban, míg a nők Olaszországgal, Ausztriával, Angliával és Horvátországgal küzdenek majd meg a továbbjutást jelentő első helyért. A jövő évi szuperdöntőből nemenként egy-egy páros szerez olimpiai kvótát a 2024-es párizsi ötkarikás játékokra.

Tavaly szeptemberben adtunk hírt arról, hogy történelmi sikert ért el a budakalászi kötődésű Villám Lilla és párja, Szabó Adrienn a hagyományos őszi bibionei Beach Volley Maratonon. A női páros versenyszámban ugyanis első alkalommal állhattak fel magyar sportolók a dobogó tetejére. Villám Lilla 2021-ben és 2022-ben egyaránt magyar bajnoki címet szerzett Szombathelyi Szandrával a Lupa-tónál megrendezett országos döntőben, és a hírek szerint az idén is harcba száll majd az elsőségért.

Villám Lilla (jobbra) történelmi sikert ért el Bibionéban Szabó Adriennel