Üdvözöljük Budakalász város weboldalán
Wir begrüßen Sie auf der Webseite von Kalasch
Срдачно Вас поздрављамо на интернет страници града Калаза

2024. július 18. csütörtök | Frigyes napja

Hírek

 

Az óvodával ismerkednek már a bölcsődések

2018. augusztus 29.

Az óvodába induló bölcsődések már nagyon készülnek az új nevelési évre mindkét budakalászi tagintézményben. A Telepi Óvodával különösen jó az együttműködés a hagyományos előkészítő látogatásokkal kapcsolatban. Fehérváriné Básits Margit és Villám Zsuzsanna intézményvezetők egyaránt fontosnak tartják a kicsik megfelelő ráhangolását az őszi intézményváltásra, hogy a kezdés zavartalan lehessen.

A Mályva utcaiak öt, a Budai úti bölcsődések három délelőtt teszik látogatásukat a héten a Telepi Óvodában. Így több órát tölthetnek a kicsik leendő óvodai csoportszobájukban, leendő óvónőjükkel, könnyed, játékos körülmények közt.

Az apróságok mindig nagyon várják, hogy a tízórait követően átsétálhassanak kisgyermeknevelőjük kíséretében az óvodába, ahol egészen délig tart az ismerkedés, a közös játék. Az óvodában is örömmel fogadják őket, hiszen az óvónők munkáját is segíti, ha már most konzultálhatnak a gyerekekről. A pedagógus így megismerheti a bölcsődei szokásokat és érzelmileg is egymásra hangolódhat gyermek és óvónő.

Az előkészítő alkalmak a szakemberek mellett a szülők számára is megnyugtatást jelentenek.