Üdvözöljük Budakalász város weboldalán
Wir begrüßen Sie auf der Webseite von Kalasch
Срдачно Вас поздрављамо на интернет страници града Калаза

2024. április 24. szerda | György napja

Hírek

 

Az ütemtervnek megfelelően halad a Pomázi úti óvoda mögötti támfal helyreállítása

2024. február 16.

Január eleje óta tart a Nyitnikék Óvoda Pomázi úti intézménye mögötti támfal helyreállítása. A munka az előzetes tervek szerint halad, a támfal alapozása elkészült, most épül a vasbeton támfal.

Az óvoda tornaterme mögötti meredek rézsűről lecsúszó föld veszélyezteti az épületet, ezért 30 méteres szakaszon a kivitelező vasbeton szögtámfallal erősíti meg a meglévő, megrepedt terméskő támfalat. Emellett mechanikai rézsűvédelemmel is ellátják a meredek domboldalt, valamint megújul a terület vízelvezetése is, megóvva ezzel a tornatermet is a szivárgó víztől.

A kivitelező Geoszolg Mélyépítőipari és Vállalkozói Kft. bekerítette a felvonulási területet, melyet kamerával is megfigyel. Az óvoda tornaterme a munkálatok ideje alatt is nyitva van, de a munkaterület kikerülésével, a játszóudvar felől lehet csak megközelíteni. A támfalépítési munka elvégzésére 150 nap áll rendelkezésére a kivitelezőnek, így legkésőbb május elejére befejeződnek a munkálatok.

A beruházási költség közel 90%-át a Belügyminisztérium vis maior keretéből nyert 41 701 000 Ft összegű támogatás fedezi (BMVIS/80-1/2022 sz. támogatói okirattal elnyert összeg), a fennmaradó összeget az Önkormányzat egészíti ki.