Üdvözöljük Budakalász város weboldalán
Wir begrüßen Sie auf der Webseite von Kalasch
Срдачно Вас поздрављамо на интернет страници града Калаза

2024. április 17. szerda | Rudolf napja

Hírek

 

#azélet1 – kampány a közlekedésbiztonságért

2023. július 13.

A közlekedési balesetek mutatják, hogy a sebességhatár-átlépés emberéletbe kerülhet. Társadalmilag mégis elfogadott a megengedettnél gyorsabban hajtani Magyarországon. A #azélet1 akció ezt a veszélyes „normát” kívánja megdönteni és felhívja a figyelmet az élet védelme és az egyéni döntés és felelősségére: a 30 harminc, az 50 ötven, a 70 hetven, az élet pedig 1.

Ha egy gépjárművezető 30 helyett 50 km/órás sebességgel üti el a védtelen, gyalogosan közlekedő embert, közel 400 százalékkal magasabb az esélye annak, hogy az halálos sérülést szenved. Egy lakóutcában 30 helyett 50-nel menni arányosan olyan, mint az Árpád hídon 70 helyett 120-szal haladni. Már a kis mértékű sebességtúllépés is emberi életekbe kerülhet.

A #azélet1 kampányhoz bárki csatlakozhat és követe lehet, aki megosztja a mottót a közösségi médiában, és nyilvánosan vállalja a sebességhatárok betartását. A gépjárművezetők egyéni felelősségének fontosságát hangsúlyozzák azok az autós médiumok is, amelyek felvállalták a kampány népszerűsítését, üzeneteinek megosztását.

Az Árpád hídon elgázolt 26 éves kerékpáros halálát három autó versenye okozta. A vétkes Mercedes sofőrje legalább 137 kilométer/órával ment, Fotó: MTI/Mihádák Zoltán