Üdvözöljük Budakalász város weboldalán
Wir begrüßen Sie auf der Webseite von Kalasch
Срдачно Вас поздрављамо на интернет страници града Калаза

2022. november 29. kedd | Taksony napja

Hírek

 

Befejeződött a nyílászárók cseréje a Vasút sor 38-ban

2022. augusztus 09.

Befejeződött a Vasút sor 38. számú önkormányzati lakóház nyílászárócseréje. A munka során összesen 20 nyílászárót cseréltek ki.

A 2021-ben tartott szemlék során lakásbérlőink jelezték, hogy a régi faablakok elvetemedtek. A nyílászárócsere fedezete a 2022-es költségvetésben került biztosításra. A 2022. évben az építőanyagárak folyamatos emelkedése miatt kétségessé vált, hogy a rendelkezésünkre álló bruttó 5,7 millió forintos fedezet elegendő lesz-e a kivitelezésre. A lefolytatott beszerzési eljárásban három cégtől kértünk árajánlatot, a legkedvezőbb ajánlatot adó cég (a budakalászi Ablak Bazár Kft.) ajánlata (bruttó 5.610.867 Ft) az adott kereten belüli volt, így megkötöttük velük a vállalkozói szerződést.

A szűk keret miatt a párkányokat utólagosan rendeltük meg (bruttó 258.585 Ft), a fedezet költségvetési átcsoportosítás után állt rendelkezésre. Az egyik bérlővel kötött külön megállapodás alapján ablak helyett egy erkélyajtó került beépítésre, melynek többletköltségeit a bérlő kifizette. A kivitelezés a szerződés szerint, rendben zajlott és határidőre lezárult.

A munka átvételére augusztus 8-án került sor, melyen a Műszaki és Főépítészi Iroda munkatársain kívül Kóder György, a terület önkormányzati képviselője is részt vett. A lakók képviselője köszönetét fejezte ki az elvégzett munkáért. A kivitelezéssel és a beépített ablakokkal elégedettek a lakók.

Az energiaszektorban kialakuló áremelkedés miatt az új nyílászárók a legjobbkor kerültek beépítésre. A korszerű műanyag ablakok az energetikai követelményeknek megfelelnek, így remélhetőleg a fűtésszámlákban is éreztetik majd a hatásukat.