Üdvözöljük Budakalász város weboldalán
Wir begrüßen Sie auf der Webseite von Kalasch
Срдачно Вас поздрављамо на интернет страници града Калаза

2024. június 15. szombat | Jolán, Vid napja

Hírek

 

Befejeződött az M0 folytatásáért meghirdetett demonstráció

2023. június 09.

A 2011 Egyesület aktivistái pénteken délután lezárták az M0-s autóút Szentendre felé kanyarodó lehajtóját a Megyeri híd után a turbó körforgalomnál. Emiatt több kilométeren át állt a sor; Budakalász belvárosában viszont órákon át nyoma sem volt a pénteki zsúfoltságnak.

A demonstrálók 25 autóval és rendőrségi felvezetéssel érkeztek a Megyeri híd felől a budakalászi lehajtóhoz, amit addigra a rendőrség és a Magyar Közút munkagépe már biztosított. A demonstráció célja az volt, hogy felhívja a figyelmet Budakalász és környékének évtizedek óta megoldatlan közlekedési gondjaira, az M0-s autóút északi szektor folytatásának szükségességére.

A figyelemfelhívásnak különös aktualitást adott, hogy néhány nap múlva lejár az a határidő, ami a decemberben, a kiviteli tervek elkészítésére megkötött megállapodásban szerepel. Amennyiben a kormány június 14-ig nem ad pénzt a tervezői munkára, illetve nem módosítják a határidőt, úgy újabb hosszú éveket csúszik a beruházás. Még van remény, hogy a döntéshozók átgondolják az egyébként 11 éve nemzetgazdasági szempontból kiemelt beruházás támogatását és a tervek legalább 2028-ra elkészülhetnek.

Nem kérünk lehetetlent. Nincs szükség tíz, vagy százmilliárdokra, csak annyira, amennyit a nyolcnapos augusztusi Budapesti Atlétikai Világbajnokság népszerűsítésére tervez elkölteni a kormány. A Budakalászon és a Pilis-Dunakanyar településein élő 100 ezer ember biztonsága, egészsége és a naponta erre közlekedők tízezrei is érdemelnek annyit, hogy ne veszítsük el a reményt, hogy egyszer megépül az M0 10-es útig tartó szakasza.

A tüntetés délután fél ötkor, a tervek szerint fejeződött be, a forgalom ezután lassan visszaállt a lezárt szakaszon, és sajnos Budakalász belvárosa is megtelt – írta honlapján a 2011 Környezet- és Értékvédő Egyesület.

Budakalász a demonstráció idején. Péntek délutánonként ilyen is lehetne a Budai út forgalma.

  

Fotók: Szabó Zoltán