8 °C

Budakalász

2019. április 20. szombat , Tivadar napja

Hírek

 

Beiratkozási tájékoztató az általános iskola első évfolyamára

2019. március 08.

A Kormányhivatal kihirdette, hogy az általános iskola első évfolyamára a beiratkozás 2019. április 11-én és 12-én (csütörtökön és pénteken) 8:00 és 19:00 között lesz.

A Klebelsberg Központ honlapján olvasható közlemény szerint “A szülők 2019 áprilisában már választhatják a gyermek általános iskolai beiratkozásakor az online ügyintézés lehetőségét, amelynek során az adatokat a KRÉTA rendszer felületén, vagy a https://eugyintezes.e-kreta.hu weboldalon történő regisztráció után otthonról is kitölthetik. Az online jelentkezést követően az intézményben már csak a szükséges igazolásokat és a lakcímkártyát kell bemutatni, ami sokkal gyorsabbá és kényelmesebbé teszi az adminisztrációt.”

Felhívjuk ugyanakkor a figyelmet arra, hogy ezidáig még nem nyílt meg a Kréta online ügyintézés felülete, így annak funkciói sem ismertek számunkra. Bizonyos, az iskolára egyedileg jellemző igények (választható idegen nyelv, Diáksport Egyesület által szervezett úszásoktatás, adott tanító osztályába sorolás iránti kérelem stb.) megfogalmazására a Kréta online ügyintézési felülete várhatóan nem ad lehetőséget, így az csak a korábbiakban megszokott módon, a helyszínen kitöltött adatlapok, illetve nyilatkozatok útján fog történni.

A beiratkozáshoz az alábbi iratokat szükséges elhozni, illetve kitölteni:

Az adatlap és a nyilatkozatok formanyomtatványai letölthetőek az iskola honlapjáról is, amelyeket kitöltve gyorsítható az ügyintézés.

Körzethatárok: itt