Üdvözöljük Budakalász város weboldalán
Wir begrüßen Sie auf der Webseite von Kalasch
Срдачно Вас поздрављамо на интернет страници града Калаза

2023. december 07. csütörtök | Ambrus napja

Hírek

 

Beiratkozási tájékoztató az általános iskola első évfolyamára

2019. március 08.

A Kormányhivatal kihirdette, hogy az általános iskola első évfolyamára a beiratkozás 2019. április 11-én és 12-én (csütörtökön és pénteken) 8:00 és 19:00 között lesz.

A Klebelsberg Központ honlapján olvasható közlemény szerint „A szülők 2019 áprilisában már választhatják a gyermek általános iskolai beiratkozásakor az online ügyintézés lehetőségét, amelynek során az adatokat a KRÉTA rendszer felületén, vagy a https://eugyintezes.e-kreta.hu weboldalon történő regisztráció után otthonról is kitölthetik. Az online jelentkezést követően az intézményben már csak a szükséges igazolásokat és a lakcímkártyát kell bemutatni, ami sokkal gyorsabbá és kényelmesebbé teszi az adminisztrációt.”

Felhívjuk ugyanakkor a figyelmet arra, hogy ezidáig még nem nyílt meg a Kréta online ügyintézés felülete, így annak funkciói sem ismertek számunkra. Bizonyos, az iskolára egyedileg jellemző igények (választható idegen nyelv, Diáksport Egyesület által szervezett úszásoktatás, adott tanító osztályába sorolás iránti kérelem stb.) megfogalmazására a Kréta online ügyintézési felülete várhatóan nem ad lehetőséget, így az csak a korábbiakban megszokott módon, a helyszínen kitöltött adatlapok, illetve nyilatkozatok útján fog történni.

A beiratkozáshoz az alábbi iratokat szükséges elhozni, illetve kitölteni:

  • A gyermek személyi azonosságát igazoló irat, ami lehet személyi azonosító igazolvány, vagy születési anyakönyvi kivonat
  • Az iskolaérettség megállapításáról szóló dokumentum, amelyet az óvoda, vagy a pedagógiai szakszolgálat állít ki
  • Pedagógiai szakszolgálat által készített szakvélemény, amennyiben készült ilyen
  • A gyermek TAJ-kártyája
  • Nyilatkozat a szülői felügyeleti jog gyakorlásáról
  • Nyilatkozat Etika vagy Hit- és erkölcstan tantárgy választásáról

Az adatlap és a nyilatkozatok formanyomtatványai letölthetőek az iskola honlapjáról is, amelyeket kitöltve gyorsítható az ügyintézés.

Körzethatárok: itt