Üdvözöljük Budakalász város weboldalán
Wir begrüßen Sie auf der Webseite von Kalasch
Срдачно Вас поздрављамо на интернет страници града Калаза

2023. december 10. vasárnap | Judit napja

Hírek

 

Bemutatkoznak a megújult Budakalászért Közalapítvány tagjai

2020. június 29.

Mint arról a Budakalászi Hírmondó májusi számában beszámoltunk, a városvezetés szeretne új lendületet adni a közalapítványi célok megvalósulásának ezért a polgármester új tagokat, elnököt és felügyelőbizottsági tagokat választott a kuratóriumba. Fontos célkitűzés, hogy a közalapítvány ne csupán az önkormányzat által adott pénzekből működjön és támogassa az arra érdemes kezdeményezéseket, hanem cégek, magánszemélyek megkeresésével külső forrásokat is be tudjon vonni a közhasznú munkába és motorja legyen a helyi közösségi élet megújulásának. Első programjuk egy olyan táborozási támogatás kidolgozása volt, melyben rászoruló budakalászi családok 16 évnél nem idősebb gyermekeinek táborozási költségeire lehetett pályázatot benyújtani június 19-ig. Most ismerjék meg közelebbről Dr. Deutsch Norbertet a Közalapítvány elnökét valamint Andrejszki Juditot, Dr. Szabó Zsuzsannát, Kamp Alfrédot és Köves Ferencet, a szervezet tagjait.

Dr. Deutsch Norbert, elnök

Budakalászon élek születésemtől fogva, szüleim is tősgyökeres budakalásziak. Feleségemmel 3 gyermeket nevelünk. Háziorvos és foglalkozás-egészségügyi szakorvos végzettséggel és egészségügyi menedzser diplomával rendelkezem, jelenleg egy magánegészségügyi cég orvosigazgatójaként dolgozom a fővárosban. Édesapám, Deutsch József Budakalász Díszpolgára, évekkel ezelőtt ő is kuratóriumi tagja volt a Budakalászért Közalapítványnak. Édesanyámmal együtt jelenleg is aktívan működtetnek egy nagycsaládosok, ifjúsági és felekezeti közösségek, valamint fogyatékkal élők és egyéb rászorulók számára balatoni üdülési lehetőséget kínáló alapítványt.

Nálunk családi hagyomány a közösségi szolgálat és mások segítése. Ifjúkoromban a budakalászi Tinódi Lantos Sebestyén Cserkészcsapat aktív tagjaként váltam ifjúsági vezetővé, majd 1998-2002 között a Német Nemzetiségi Önkormányzat elnökeként a helyi sváb hagyományok és kulturális értékek ápolásáért tevékenykedtem. Az elmúlt 18 évben a család és a karrier minden időmet lefoglalta, ezért tudatosan nem is vállaltam közéleti szerepet. Most azonban a felkérők személye, valamint a kuratóriumi és a felügyelő bizottsági tagtársaim iránti tisztelet és nagyrabecsülés okán örömmel fogadtam el az invitálást. Úgy érzem egy lelkes alkotó közösség jött össze, akikkel együtt gondolkodva és cselekedve jótékony célokat szolgálhatunk, értékes programokat, civil kezdeményezéseket is felkarolhatunk, valamint fiatal tehetségeket és rászoruló családokat is támogathatunk szeretett városunkban. Szívesen fogadunk adományokat és támogatásra érdemes javaslatokat egyaránt.

Andrejszki Judit

Előadóművész (barokk énekes és csembalista) vagyok. Olyan szerencsésnek érzem magam, hogy a munkám egyben a hobbim is. Rajongok a régi korok zenéi iránt és ugyanolyan rajongással hallgatom is, mint ahogy játszom/éneklem őket. 5 gyermekünkkel élünk lassan 10 éve Budakalászon, amit rögtön magunkénak éreztünk. Az alapítvány munkáját kreativitásommal, jó szervezőként, kiterjedt művészeti kapcsolataimmal, szociális érzékenységemmel tudom elősegíteni.

Andrejszki Judittal és férjével még áprilisban megjelent egy interjú a Budakalászi Hírmondóban. A cikket ide kattintva olvashatják el.

 

 

 

 

Dr. Szabó Zsuzsanna

Etnográfus vagyok, a szentendrei Skanzen üzemeltetési és ismeretátadási igazgatója voltam. 2010-ben váltottam, a harmadik GYES alatt kitanultam a fodrász szakmát, azóta helyben, saját szalonomban dolgozom. Szabadidőmben festek, egy furulyakvartettben zenélek és írok egy blogot (Hajmeresztő blog). Budakalászon születtem, azóta itt élek, minden ide köt. Három gyermekünk közül kettő lassan kirepül, a harmadik még csak tízéves. Kultúraközvetítésben és programszervezésben van a legnagyobb tapasztalatom, sok embert ismerek, a jó ügyekért kész vagyok és tudok másokat mozgósítani. Saját helyi szmogűző misszióm: Kerékpárra magyar, ne kíméld a lábad, különben megfulladunk!

 

 

Kamp Alfréd          

Magyar-történelem-hittan szakos tanár vagyok, évekig tanítottam a szentendrei Ferences Gimnáziumban, ahol a középiskolát végeztem korábban. Születésem óta Budakalászon élek, mindkét ágon régi sváb családból származom. Gyerekkorom kitörölhetetlen emléke a sváb és a katolikus hagyományok megélése a család és a település közösségi szertartásaiban, ünnepeiben. Négy leánygyermek édesapjaként és saját, valamint feleségem rokonságának programjaiban a nagycsalád összetartásának erejét tapasztalom nap mint nap. Kedvenc időtöltésem a zenélés és valamilyen kondicionáló sport, mert ezek testileg-lelkileg kiegyensúlyozzák a napi szellemi munka fáradalmait. Ugyanakkor ezeket a szabadidős tevékenységeket feleségemmel és gyermekeimmel közös családi programként igyekszünk kialakítani. Évek óta fiatalokkal – köztük saját lányaimmal – és több lelkes családdal együtt énekes-zenei háttérről gondoskodunk a liturgia programjaihoz Szentistvántelepen.

Jelenleg a tanügyigazgatás területén dolgozom az Oktatási Hivatalban, illetve a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Tanárképző Központjának óraadó tanára vagyok. A Közalapítvány munkájához elsősorban oktatási, igazgatási, szervezési tapasztalataimmal igyekszem hozzájárulni.

Köves Ferenc

Több mint 5 éve élek Budakalászon, előtte évekig itt dolgoztam, a Vöröskereszt által működtetett Hajléktalanok Nappali Menedékhelye és Éjjeli Melegedőjének voltam a vezetője. Nagyon megszerettük a települést, ideálisnak tartottuk és tartjuk azóta is arra, hogy gyermekünket itt neveljük. Jelenleg a Hajléktalanok átmeneti szállásán dolgozom Budapesten. Szociálpedagógus vagy és a szociális munka supervisora végzettséggel is rendelkezem. Utóbbi révén a szociális szakemberek mentálhigiénéjével, szakmai támogatásával foglalkozom. A szociális  területen meglehetősen komoly tapasztalattal bírok. Dolgoztam gyermekvédelemben és drogprevenciós programokban vettem részt. 5 éve vagyok az elnöke a Szociális Ágazatban Dolgozók szakszervezetének, melyet kollégáimmal és barátaimmal 5 éve hoztunk létre. Ez egy olyan szervezet, amely kizárólag szociális szakszervezeteket tömörít és érdekképviseletet igyekszik erősíteni.

A közalapítvány tagsággal kapcsolatos megkeresés meglepett, ugyanakkor nagy megtiszteltetésnek éreztem. Gondolkodtam azon, hogy vajon miért választottak engem és arra jutottam, hogy a választásban szerepe van annak hogy szociális szakemberként nagy hasznára lehetek a közalapítványnak, mert vélhetően az egyik fontos tevékenységünk lesz – az önkormányzat szerepét természetesen nem átvéve – hogy a Budakalászon élő szociálisan rászoruló családok támogatásához is hozzájáruljunk.

A felügyelőbizottság tagjai: 

Csink Lóránt, elnök

Feleségemmel tizenhét éve élünk Budakalászon, három lányunk már ide született. Ráadásul a középső – mivel 2009. július 1-jén született – a város elsőszülöttje lett. Budapestről kiköltözve rögtön magával ragadott a hely szelleme; az, hogy az emberek ismerik egymást, közösséget teremtenek, egy olyan helyet igyekeznek kialakítani, ahol nem csak laknak, hanem élnek is.

Hivatásomat tekintve jogász vagyok, a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen tanítok alkotmányjogot, emellett pályám során az államszervezet több különböző intézményében is megfordultam. Nagy megtiszteltetésnek tartottam, hogy felkértek a Közalapítvány Felügyelő Bizottsága elnökének. Szeretnék jogászként a közösség hasznára válni, és segíteni a Közalapítványt a céljai elérésében.

 

 

Borsos Zsolt

Szüleim a 60-as évek közepén jöttek Budakalászra és kezdtek családi házuk építésébe Szentistvántelepen. Itt nőttem fel, itt töltöttem a gyerekkoromat, ifjúságomat. Szép emlékeket őrzök ebből az időből a 70’-es évek szentistvántelepi iskolájáról, Szentistvántelepről, a falusias hangulatú mindennapokról.

A Zeneművészeti Főiskolán zenetanári diplomát szereztem. Zenei pályán közel 15 évet töltöttem, majd testvéremmel Édesapánk hűtéstechnikai vállalkozásában kezdtünk dolgozni. Családi vállalkozásunkkal ma is ezen a területen tevékenykedünk.

A jelen is Budakalászhoz köt: Feleségemmel négy gyermeket nevelünk budakalászi otthonunkban.

A felkérést az Alapítvány munkájában való részvételre megtisztelőnek tartom. Ötleteimmel, észrevételeimmel, tapasztalataimmal igyekszem hozzájárulni az Alapítvány sikeres, közbizalmon nyugvó működéséhez. Bízom benne, hogy az új összetételű Kuratórium a közösséget szolgáló programjával a cégeket, magánszemélyeket meg tudja majd szólítani, az adakozó szándékot erősíteni, végül a megvalósuló projektekkel a működését hitelessé tenni lesz képes.

Bors Katalin

Születésem óta Budakalászon (Szentistvántelepen) élek. Apai nagyszüleim 1959-ben költöztek ide Somogy megyéből, szüleim és testvérem is a városban él (bár én még rendszerint falunak hívom). A Pázmány Péter Katolikus Egyetemen végeztem német nyelvtanár, hittanár és kiadói szerkesztő szakokon. Jelenleg a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus Titkárságán dolgozom. Ez a katolikus világesemény idén szeptemberben lett volna Budapesten, de a koronavírus-járvány miatt a Vatikán egy évvel elhalasztotta, így most kaptunk még egy évet az előkészítésre és a szervezésre. Szabadidőmben szívesen teniszezek, fotózok, olvasok, énekelek a templomi gitáros kórusban. A Közalapítvány munkáját eddigi munkahelyeimen szerzett tapasztalataimmal és Budakalászt szerető lelkülettel szeretném támogatni.

 

 

 

A Budakalászért Közalapítvány bankszámlaszáma: Takarékbank Zrt. 65700079-10131817