Üdvözöljük Budakalász város weboldalán
Wir begrüßen Sie auf der Webseite von Kalasch
Срдачно Вас поздрављамо на интернет страници града Калаза

2023. október 04. szerda | Ferenc napja

Hírek

 

Bezár a Faluház és a Könyvtár

2020. november 10.

Benkó Attila intézményvezető sorai:

„Tisztelt Látogatóink!

Tájékoztatjuk kedves vendégeinket, hogy a 484/2020 (XI.10.) Kormányrendelet, 12. paragrafus j) bekezdése az alábbiakat határozza meg a veszélyhelyzet idején alkalmazandó védelmi intézkedések második üteméről:

„A muzeális intézményekről, a nyilvános könyvtári ellátásról és a közművelődésről szóló törvényben meghatározott

  1. ja) muzeális intézménynek,
  2. jb) nyilvános könyvtári ellátást biztosító intézménynek,
  3. jc) kép- és hangarchívumnak,
  4. jd) közművelődési intézménynek,
  5. je) közösségi színtérnek
  6. jf) integrált kulturális intézménynek

a látogatása és e helyszíneken – az ott foglalkoztatottak kivételével – a tartózkodás tilos.”

A rendelet 2020. december 11-ig érvényes.

Tisztelettel:

Benkó Attila

Kós Károly Művelődési Ház és Könyvtár

intézményvezető”

A Könyvtár is zárva tart:

„Kedves könyvtárlátogatók!

A 484/2020 (XI.10.) Kormányrendelet értelmében könyvtárunk december 11-ig zárva tart.

A már kikölcsönzött könyvek kölcsönzési idejét természetesen a rendelet értelmében meghosszabbítjuk.

Megértésüket és együttműködésüket köszönjük,

a Könyvtár munkatársai”

A Budakalászi Hírmondó lapszámaiba az alábbi közleményt helyeztük el utólag: 

A Budakalászi Hírmondó novemberi számának nyomdába kerülése után fontos központi korlátozó intézkedéseket jelentettek be. A romló jár- ványhelyzet miatt az újságban meghirdetett események, rendezvények sajnos már nem kerülhetnek megrendezésre. A Kós Károly Művelődési Ház és Könyvtár bezárta kapuit, ezért a Hírmondó 29., 31. és 32. oldalán jelzett
programok elmaradnak.

A budakalászi KözösJég megnyitásáról az újság 27. oldalán olvashatnak, de a most hozott rendelkezések értelmében a jégpálya a nagyközönség számára nem látogatható. A www.kozosjeg.hu weboldalon a csapatsport-programok további lehetőségeiről folyamatosan tájékozódhatnak.

A 25. oldalon olvashatják, hogy a 65 év feletti, illetve a 65. életévüket idén betöltő budakalászi lakosoknak idén is élelmiszercsomaggal készül az önkormányzat. A december elejére meghirdetett átadás elmarad, de az önkormányzat gondoskodik a házhozszállításról. A lisztet, tésztát, olajat, kristálycukrot, rizst, kávét, teát és szaloncukrot tartalmazó csomagokat november 30. és december 4. között a HÉV vonalától a Dunapart felé eső területen, december 7. és 11. között pedig a HÉV-től a Pilis irányába eső településrészen juttatjuk el a jogosultakhoz 8 és 15 óra között. Aki úgy érzi, hogy máshol nagyobb szükség lenne a neki járó tartós élelmiszerekre, kérjük, jelezze ezt a 06-70-331-7183-as, vagy a 06-26-340-266-os számon, ahol a csomag átvételével kapcsolatos egyéb kérdésekre is készséggel válaszolnak.

Sajnos a november 14-re meghirdetett harmadik zöldség-gyümölcs vásárt sem tudjuk megtartani, mert a Faluház parkolójában a 10 fős gyülekezési korlátozás nem tartható be. Mivel a kedvezményes vásároknak nagy sikere volt, jövő ősszel a budakalásziak ismét számíthatnak erre a lehetőségre. Mindezeken kívül az Alsó-Klenity fásításához készült terveket sem tudjuk bemutatni, illetve a november 13-ra hirdetett lakossági fórumot is el kell halasztanunk.

Szíves megértésüket köszönjük!
A Budakalászi Hírmondó
szerkesztősége