12 °C

Budakalász

2020. május 25. hétfő, Orbán napja

Hírek

 

Biztonságban van a budakalásziak ellátása

2020. március 24.

A rendkívüli helyzet elhúzódására kell készülni, ezért az egészségügy mellett az élelmiszerellátás biztosítása kiemelt feladat. Budakalászon az élelmiszert áruló üzletek ellátása folyamatos, de a járványügyi előírások hatékonysága érdekében a vásárláskor be kell tartanunk a biztosági előírásokat.

Az üzletekben fontos a dolgozók gyakoribb kézmosása, a rendkívül alapos a takarítás, ám nagyon sok múlik rajtunk, vásárlókon is. Ezzel kapcsolatban a következőkre hívjuk fel a figyelmet:

  • Lehetőleg egyedül menjünk bevásárolni, kerülve a csúcsidőszakot.
  • Az üzletekben tartsunk észszerű távolságot minden személytől (a WHO ajánlása legalább 1 méter).
  • Ügyeljünk mindannyian közösen a higiéniai ajánlásokra.

Az Országos Kereskedelmi Szövetség tájékoztatása szerint az élelmiszerellátás és a legalapvetőbb termékek ellátása biztonságban van. A központi és helyi intézkedések követik a nemzetközi fejleményeket (WHO-ajánlásokat), amelyeket egységesen betartanak a kereskedők és az OKSU tagvállalatai is (Aldi, Auchan, Dm, Lidl, Media Markt, Metro, MOL, OBI, Penny Market, Praktiker, Rossmann, Spar, Tesco).

A jelenlegi veszélyhelyzetben a Magyar Vállalatok Biztonságáért Felelős Akciócsoport és az Országos Kereskedelmi Szövetség közösen garantálja az ország működésének fenntartását és a lakosság ellátását.