Üdvözöljük Budakalász város weboldalán
Wir begrüßen Sie auf der Webseite von Kalasch
Срдачно Вас поздрављамо на интернет страници града Калаза

2024. június 25. kedd | Vilmos napja

Hírek

 

Térköves udvar, felújított fűtés, új kerítés a bölcsődében

2018. augusztus 28.

A Budai úti bölcsőde épületének energetikai korszerűsítését tavaly végeztette el az Önkormányzat. A felújítás részben önkormányzati, részben állami forrásból valósult meg. A rekonstrukció során cserélték a tetőszerkezetet, a nyílászárókat, korszerűsítették a fűtést és a villamos rendszert, szigeteléssel látták el az épületet valamint új bejárati portált alakítottak ki.

Az idén az udvaron a föld alatt futó mintegy 50 éves fűtéscsövek korszerűsítésére is sor került, mivel a régi csövek elkorrodálódtak és szivárgott mellettük a víz. A megbízott kivitelező így, augusztus első felében a teljes udvari csőrendszert cserélte.

A csövek cseréjével egyidőben az udvar 205 négyzetméteres burkolatát is felújította az Önkormányzat. Az új térköves burkolattal egyenletessé tették a felületet. Az idei felújítást az intézmény régi fakerítésének cseréje tette teljessé. A kivitelező köszönetét fejezte ki a szomszédban lakó Brczan Miroszlávnak, aki az udvar megközelítését saját ingatlanán keresztül lehetővé tette.

Jelenleg az utolsó simításokat végzik, így az új nevelési évet már megújult udvarral kezdhetik az apróságok.