Üdvözöljük Budakalász város weboldalán
Wir begrüßen Sie auf der Webseite von Kalasch
Срдачно Вас поздрављамо на интернет страници града Калаза

2023. november 28. kedd | Stefánia napja

Hírek

 

Bölcsődei, óvodai és iskolai jelentkezések

2020. április 22.

Bölcsődei jelentkezés rendje a veszélyhelyzetben

A rendkívüli helyzet miatt és a fertőzésveszély elkerülése érdekében a korábban meghirdetett április 23-i szülői tájékoztató helyett a szülők a bölcsőde honlapján olvashatnak részletes információkat az idei évi – rendhagyó – jelentkezési módról, annak feltételeiről, az intézmény működéséről, a bölcsődei férőhelyekről, a bölcsisek mindennapi életéről.

A Bölcsőde honlapján a „Jelentkezés” menüpontban ismerhető meg a felvételi eljárás rendje.

További részletek ide kattintva olvashatók.

Óvodai jelentkezés a veszélyhelyzetben

A veszélyhelyzetre való tekintettel a 2020/2021. nevelési évre történő óvodai beiratkozások során az intézmények hivatalból, jelentkezési lap leadása nélkül automatikusan felveszik az Oktatási Hivatal nyilvántartása szerint körzetükben élő, állandó lakcímmel vagy tartózkodási hellyel rendelkező óvodaköteles (aki 2020. augusztus 31-ig betölti 3. életévét) gyermekeketígy amennyiben a kötelező felvételt biztosító óvoda megfelelő Önöknek, további teendőjük ezzel kapcsolatban nincs. 

Aki nem a kötelező felvételt biztosító óvodába szeretné gyermekét beíratni, erre irányuló szándékát a választott intézményhez 2020. április 17-ig a www.budakalasz.hu/intezmenyek/ovodak/ovodai-beiratkozasi-informaciok-2020illetve az intézmények honlapján megtalálható nyomtatvány kitöltésével és beadásával teheti meg, amely történhet elektronikusan, postai úton vagy papír alapon, lezárt borítékban az intézmények postaládájába helyezéssel.

További részletek cikkünkben ide kattintva találhatók>>

Általános iksolai jelentkezés a veszélyhelyzetben

Az állami iskolákat fenntartó Klebelsberg Központ az általános iskolai elsős beiratkozások szabályairól kiadta a tájékoztatást. Ebből kiderül, hogy a koronavírus-járvány miatt főszabályként online zajlik a beiratkozás a Kréta rendszeren keresztül.

A beiratkozás kétlépcsős:

Első kör: 2020. április 6 és április 24 között. Ekkor a körzettel nem rendelkező iskolákba lehet jelentkezni. Ezek jellemzően az alapítványi, magán- és egyházi iskolák, illetve a nem körzetes állami iskolák, például a sportiskolák.

Második kör: április 28. és május 15. között. Ekkor azok a szülők/törvényes képviselők végezhetik el a beiratkozással kapcsolatos ügyintézésüket, akik gyermeküket olyan körzettel rendelkező általános iskolába kívánják beíratni, amely azonban nem a gyermek lakóhelye/életvitelszerű tartózkodási helye szerinti körzetes általános iskola és akik a gyermek lakóhelye/életvitelszerű tartózkodási helye szerinti körzetes általános iskolába kívánják beíratni.

További részletek ide kattintva olvashatók>>