Üdvözöljük Budakalász város weboldalán
Wir begrüßen Sie auf der Webseite von Kalasch
Срдачно Вас поздрављамо на интернет страници града Калаза

2023. december 10. vasárnap | Judit napja

Hírek

 

Budakalász Képviselő-testülete is elítélte a szerb temető meggyalázását

2017. június 29.

Városunkban olyan esemény történt az elmúlt héten, amely közfelháborodást okozott nemcsak Budakalászon, hanem az egész országban és a DSCN3770határainkon túl is. A szerb temetőben, múlt csütörtök hajnalban vandálok tizenöt sírt rongáltak meg. Ilyen méretű pusztításra még nem volt példa településünkön.  Ezzel kapcsolatban a Képviselő-testület 2017. június 29-én 15 órakor tartott ülésén  határozatban fejezze ki együttérzését és ítélte el az  ilyen jellegű vandalizmust:

„Budakalász Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a 2017. június 22-én történt budakalászi szerb temető meggyalázását mélységesen elítéli. A Képviselő-testület egyben mély együttérzését fejezi ki a város lakosságának évszázadok óta szerves részét jelentő szerb nemzetiség felé. A város minden támogatást és segítséget megad az ügy felderítéséhez az illetékes hatóságoknak és bízik abban, hogy az elkövetőket mielőbb sikerül felkutatni és felelősségre vonni.

A Képviselő-testület felkéri a polgármestert, hogy a határozatot a város hivatalos kommunikációs csatornáin (honlap, újság, közösségi média) tegye közzé, valamint a Budakalászi Szerb Nemzetiségi Önkormányzat részére juttassa el.”

 

DSCN3773 DSCN3767