Üdvözöljük Budakalász város weboldalán
Wir begrüßen Sie auf der Webseite von Kalasch
Срдачно Вас поздрављамо на интернет страници града Калаза

2023. szeptember 26. kedd | Jusztina, Pál napja

Hírek

 

Budakalász lendületben az élhető városért – elkezdődik a Budai út felújítása

2017. január 16.

Mondja el véleményét, kíváncsiak vagyunk rá!

budai_ut_zoldfelulet_felujitas

Budakalász Város Önkormányzata közös gondolkodásra hívja a város lakóit. A település közterületeinek alakítása során szeretnénk megismerni a budakalásziak véleményét. A lakosság a tervezőkkel közösen formálhatja a megújuló közterek terveit. A 2017. év első vélemény-projektje a Budai út – Kőbányai út és Ady Endre utca közé eső területének – komplex zöldfelületi terve.

Budakalász központjának megjelenése jelenleg zöldterületben szegény, szürke és lehangoló képet mutat. A sváb építészeti jegyeket hordozó óváros műemléképületei sem mutatnak megfelelően ebben a környezetben. Sajnos az elmúlt évek forgalomnövekedése még tovább rontott a helyzeten. A városvezetés ezért elhatározta, hogy felújítja és egy dinamikusan fejlődő kisvároshoz méltóvá teszi Budakalász központi részét is. A cél az, hogy zölddé, élhetővé, használhatóvá, igazi közösségi térré váljon ez a városrész is.

2 posta közA Budai út közösségi tereinek kialakítására, megújítására három különböző terv készült. A főút járda, parkoló és zöldfelület megújítására pedig a korlátozott fizikai lehetőségek miatt egy egységes javaslat született. A terveket a lenti dokumentumokban tekinthetnek meg az érdeklődők. A fejlesztések az elképzelések szerint időben és térben három lépcsőben valósulnak majd meg 2017 és 2019 között. Az első fázis 2017-ben a Barát-patak és a főtér közötti szakaszt, a második ütem 2018-ban a Petőfi teret, a harmadik szakasz pedig 2019-ben a Kálvária és Ady Endre utca közötti részt érinti.

A témával kapcsolatos véleményüket, javaslatukat 2017. január 30-ig várjuk az elhetovaros@budakalasz.hu e-mail címre vagy a Polgármesteri Hivatal címére (Petőfi tér 1.). A részletes tervek az alábbi linkeken megtekinthetők.

(Tudjuk, hogy a város főútjai csúcsidőben erősen terheltek, ennek orvoslását többször kértünk a Magyar Közút Zrt-től. Bízunk benne, hogy a tervezett belső feltáró és a külső elkerülő utak enyhülést hoznak majd a forgalmi problémára is. Véleményüket most tehát nem a forgalmi helyzettel, hanem a zöldfelületi tervvel kapcsolatban várjuk.)

A vélemények összesítését, szintetizálását követően a fizikai, jogi akadállyal nem rendelkező, szakmailag elfogadható és a költségkeretbe illeszthető javaslatokat a tervezők figyelembe veszik majd. 2 patak

Várjuk véleményüket! Formáljuk együtt Budakalász arculatát!

Budai út közösségi tereinek zöldfelületi terve 1.

Budai út közösségi tereinek zöldfelületi terve 2.

Budai út közösségi tereinek zöldfelületi terve 3.

Budai út járda és zöldfelület kialakítási terve