Üdvözöljük Budakalász város weboldalán
Wir begrüßen Sie auf der Webseite von Kalasch
Срдачно Вас поздрављамо на интернет страници града Калаза

2023. december 02. szombat | Melinda, Vivien napja

Hírek

 

Budakalász támogatja a határon túli magyarok anyanyelvi iskolaválasztását

2018. augusztus 21.

Az 1989-ben alakult Rákóczi Szövetség célja a Kárpát-medencei magyarság sokoldalú támogatása hosszú távú megmaradásáért folytatott küzdelmében, valamint II. Rákóczi Ferenc Nagyságos Fejedelem szellemi örökségének népszerűsítése. Az anyagi segítségnyújtás mellett kiemelkedően fontos a szomszédos országokban kisebbségben élő magyarság oktatásügyének, kultúrájának támogatása, valamint a Kárpát-medencei magyarság összetartozás-tudatának erősítése. A Rákóczi Szövetség központi irodája és Kárpát-medence szerte működő közel 490 helyi szervezete révén gazdag programsorozatot valósít meg minden évben. Szervezetei közül több mint 260 – Kárpát-medencei középiskolában működő – ifjúsági szervezet. A Rákóczi Szövetség taglétszáma 2017-ben meghaladta a 24 ezret.

E szervezetet támogatja Budakalász Város Önkormányzata is adományával, melynek kapcsán az alábbi levelet juttatta el az elnökség a Polgármesteri Hivatalba.

„Tisztelt Önkormányzat!

A Rákóczi Szövetség és a saját nevünkben szeretnénk köszönetet mondani Önnek és Önkormányzatának azért, hogy adományukkal idén is csatlakoztak határon túli magyar iskolaválasztást segítő beiratkozási programunk támogatói közé!

Nagy örömünkre szolgálna, ha ősz folyamán a Kárpát-medence valamely településére önkormányzatuk képviselete velünk tartana és személyesen is gratulálnának a családok magyar iskolaválasztásához. Előreláthatólag szeptember és december között 300 Kárpát-medencei helyszínen, 8 ezer iskolakezdőnek ünnepélyes formában adjuk át a magyar összefogást jelképező ösztöndíjakat.

Szíves tájékoztatásul jelezni szeretnénk, hogy a Rákóczi Szövetség lapjának legfrissebb számát az alábbi címen olvashatják:

https://www.rakocziszovetseg.org/files/kiadvanyok_osszes/RSZ_Hirvivo_2018_2szam_web.pdf

Üdvözlettel és köszönettel,

Dr.Halzl József                                                                  Csáky Csongor

a Rákóczi Szövetség tiszteletbeli elnöke                       a Rákóczi Szövetség elnöke

Budapest, 2018. augusztus 6.”