32 °C

Budakalász

2019. augusztus 24. szombat , Bertalan napja

Hírek

 

Budakalász várható időjárása

2019. augusztus 24.

 EGYRE MELEGEBB, EGYRE FÜLLEDTEBB, ELVÉTVE ZIVATAR

Budakalász térségében, szombaton fülledt meleg idő várható. Változó vastagságú, többnyire áttetsző, szakadozott, de időnként vastagodó felhőtakaró melletti napsütés lesz jellemző. Szórványosan zápor, zivatargóc is előfordulhat a térségben. Különösen késő délután, este labilizálódik a légkör. Kevés helyet érintően, de esetenként heves zivatargóc is kialakulhat. Éjjel szakadozott, mérsékelt felhőzet mellett csökken a csapadékhajlam.

Vasárnap fokozódik a kánikula, marad a fülledtség. Alapvetően napos idő várható, de fátyol és gomolyfelhőzettel. Szórványosan kialakuló záporok, zivatarok kis eséllyel a reggeli, kora délelőtti, majd növekvő eséllyel az esti, éjszakai időszakban fordulhatnak elő, de összességében kevés helyet érintenek, így a helyi esélyük igen alacsony.  Az esti időszakban viharos, felhőszakadással, jégesővel kísért gócok kialakulásának is kedvező légköri feltételek várhatóak. Gyenge lesz a légmozgás, zivatarok környezetében erősödhet fel átmenetileg.

                  A jellemző hőmérséklet városi átlaga:

 

nap

24.

szombat

25.

vasárnap

26.

hétfő

27.

kedd

28.

szerda

29.

csütörtök

~ 6 óra +19 +20 +20 +20 +21 +21
~14 óra +30 +32 +30 +32 +33 +33

A LEGVALÓSZÍNŰBB FOLYTATÁS:

– A jövő héten is messze elkerülik hazánkat a frontok, folytatódik az évszakos átlagnál jóval melegebb, sőt egyre melegebb, fülledt időjárás. Alapvetően napsütésre készülhetünk, hétfőn lehetnek még erősebben fátyol- és gomolyfelhős területek. Csupán elvétve, kis körzeteket érintő frissítő záporok, zivatargócok alakulhatnak ki, melyek helyi esélye kicsi.

Egyelőre jelentős lehűlést hozó hidegfront nem látszik a két hetes modellfutások végén sem. A korábban, szeptember elejére várt front erőssége, valószínűsége jelentősen csökkent a szombati előrejelzésben.

 

Az előrejelzés bizonytalansága:  ÁTLAGOS.

Kiadva: 2019.08.24. 7:00