31 °C

Budakalász

2019. június 16. vasárnap , Jusztin napja

Hírek

 

Budakalász várható időjárása

2019. június 16.

MELEG, VASÁRNAP ESTE HIDEGFRONT, ZIVATAROK

Budakalász térségében,  vasárnap még marad a nagy meleg, folytatódik a kánikula. A sok napsütést követően főként délutántól alakulhatnak ki egyre többfelé záporok, zivatarok. Itt-ott heves zivatar is lehet. Gyenge, mérsékelt lesz a légmozgás, de zivatarok környezetében akár viharossá is fokozódhat.  Éjszaka zivataroktól függetlenül is megélénkül az északkeleti szél, és ott újabb zivatarok valószínűek.

Hétfőn változékony, jellemzően felhős, szórványosan záporokkal, zivatargócokkal, foltokban pár órás esőkkel tarkított időjárásra van kilátás. Alapvetően gyenge lesz a légmozgás, de zivatarok környezetében átmenetileg erős széllökések is előfordulnak. A korábbiaknál alacsonyabb hőmérséklet, mérsékeltebb meleg, de fülledt idő várható. Éjjel is zömében felhős lesz az ég. Éjfélre csökken a csapadékhajlam. 

                  A jellemző hőmérséklet városi átlaga:

 

nap

16.

vasárnap

17.

hétfő

18.

kedd

19.

szerda

20.

csütörtök

21.

péntek

~ 6 óra +21 +19 +17 +18 +19 +19
~14 óra +34 +24 +27 +29 +27 +30

A LEGVALÓSZÍNŰBB FOLYTATÁS:

– Csütörtökig változékony, mérsékeltebben meleg, de napról-napra melegedő és magas páratartalmú, fülledt, változóan felhős-napos idő valószínű, sokfelé, de elszórtan kialakuló záporokkal, zivatarokkal.

– Péntekre, szombatra előreláthatólag a napsütés kerül előtérbe, de elvétve ezeken a napokon is előfordulhat egy-egy hűsítő záporeső, illetve zivatargóc. Emelkedik a hőmérséklet, visszatér a kánikula.

– Vasárnapra -az átlagosnál még nagyobb bizonytalansággal, de- ismét jelentősen megnő térségünk légköri labilitása, azaz viharos zivatargócok kialakulásával kell számolni.

 

Az előrejelzés bizonytalansága:  ÁTLAGOS.

Kiadva: 2019.06.16. 06:00