15 °C

Budakalász

2019. október 20. vasárnap , Vendel napja

Hírek

 

Budakalász várható időjárása

2019. október 18.

VISSZATÉR A NAPOS, ENYHE IDŐ A HÉT VÉGÉRE

Budakalász térségében, pénteken reggel is lehet párásság, kisebb ködfoltok, majd ezek elsozlanak, átmenetileg rétegfelhőzetté alakulhatnak, de összességében napos, illetve változó fátyolfelhőzeten át szűrt  napsütéses idő várható. Kellemesen enyhe lesz a kora délután. Napnyugta után gyorsan csökken a hőmérséklet. Éjjel kevés felhő várható a térség fölé, de párásság ismét képződhet.

Szombat reggel helyenként ködfoltok jellemzik az időjárást, majd a délelőtt folyamán megerősödik a délnyugati szél, megszűnik a köd. A napsütést csak fátyolfelhők szűrhetik. Magasra emelkedik a hőmérséklet. Estére mérséklődik a szél. Éjszaka eseménytelen időre készülhetünk, helyenként ismét kialakulhat átmeneti köd.

                  A jellemző hőmérséklet városi átlaga:

 

nap

18.

péntek

19.

szombat

20.

vasárnap

21.

hétfő

22.

kedd

23.

szerda

~ 6 óra +9 +9 +11 +12 +11  +10
~14 óra +20 +21 +22 +23 +20 +19 

A LEGVALÓSZÍNŰBB FOLYTATÁS:

– Vasárnaptól a jövő hét végéig hajnalonként ködfoltok jellemzik az időjárást, mely helyenként csak lassan oszlik fel a délelőtt folyamán. Napközben az ország döntő részén napos, alkalmanként fátyolfelhős, kellemesen meleg, késő nyári idő alakul ki. Vasárnap, hétfőn, főként a Dunántúlon még megerősödik a délnyugati szél, később már csak élénk lökésekkel számolhatunk. Ennek köszönhetően folyamatos marad az utánpótlása a meleg levegőnek.

– Ezen időszakon belül, kedden, szerdán egy gyenge hidegfront éri el térségünket, majd oszlik fel felettünk. Ebből annyit vehetünk észre, hogy átmenetileg északira fordul a légmozgás, de mérsékelt marad, illetve 2-3 fokot csökken a hőmérséklet. Jelentősebb lehűlés október 25-e előtt nem valószínű.

 

Az előrejelzés bizonytalansága:  ÁTLAGOS.

Kiadva: 2019.10.18. 7:00