Üdvözöljük Budakalász város weboldalán
Wir begrüßen Sie auf der Webseite von Kalasch
Срдачно Вас поздрављамо на интернет страници града Калаза

2024. április 17. szerda | Rudolf napja

Hírek

 

Budakalász zászlaja is ott volt a Hősök terén

2021. szeptember 14.

Városunk zászlaja alatt vettek részt a budakalászi katolikus közösségek tagjai, valamint a testvérvárosi találkozóra érkezett adai és lövétei fiatalok, illetve kísérőik az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus ünnepi zárómiséjén.

Az 52. Eucharisztikus Kongresszus számos ünnepélyes és meghitt programja mellett kétségtelenül a vasárnap délelőtti ünnepi zárómise volt a legemlékezetesebb, amelyet Ferenc pápa celebrált.

A kezdés előtt a Hősök tere környékén és az Andrássy úton hatalmas sorok várakoztak a beléptetőkapuknál, de a Lövétéről érkezett Tódor Lóránd kántor úr és két papnövendék vendégünk vezetésével egyházi énekekkel tettük emelkedetté a várakozás hosszú perceit, amihez a körülöttünk álló hívők is örömmel csatlakoztak.

A mi szektorunk a Bajza utcánál volt, de a katolikus egyházfőt a szentmise előtt testközelből is láthattuk, amint a pápamobilon végigvonult az Andrássy úton üdvözölni a híveket. A szentmise helyszíne a Hősök tere volt, de a közel százezres tömeg az óriáskivetítőkön közelről követhette az eseményeket.

A pápa prédikációja mellett igazán lélekemelő élmény volt hallgatni a Magyar Állami Operaház Zenekara és annak a kétezer fős kórusnak a zenei szolgálatát, amely a Kárpát-medencei magyarság katolikus templomainak énekkaraiból állt össze az ünnepi záróeseményre. Az alkalom végén együtt áldoztak a budakalászi közösség résztvevő tagjai a Délvidékről és Erdélyből érkezett magyar testvérekkel, ami szintén megerősítette az egységet a testvérvárosi kapcsolatok között.  A pápai misét és a közös ebédet követően a Budai Várba látogatott el a lelkes csoport, ahol dr. Deák Ferenc jegyző úr volt az idegenvezetőnk.

Turra Erzsébet és Andrásfalvy Márton az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus budakalászi küldöttség vezetői átveszik a város zászlaját Forián-Szabó Gergely alpolgármestertől és dr. Deák Ferenc jegyzőtől.

A zászlóval képviselték Budakalászt a Hősök terén megrendezett Pápai Nagymisén.

Ada és Lövéte fiataljai Budakalász zászlajával.