Üdvözöljük Budakalász város weboldalán
Wir begrüßen Sie auf der Webseite von Kalasch
Срдачно Вас поздрављамо на интернет страници града Калаза

2024. július 24. szerda | Kincső, Kinga napja

Hírek

 

Budakalászi ministránsok Ferenc pápánál

2018. július 31.

Wettstein Márk, Takács Kolos, Forián – Szabó Miklós, három fiatal ministráns indult zarándokútra Kelemen László atya áldásával vasárnap délután. A tizenkettedik római nemzetközi ministránstalálkozó adott erre alkalmat, amely eseményre már hetek óta készültek a résztvevők.

Az indulás előtt pillanatokban kérdeztük a fiúkat az utazás részleteiről.

Honnan jött a részvétel ötlete?

Nagyon örülünk a lehetőségnek, hogy a budakalászi plébániát mi hárman képviselhetjük. Laci atya választott ki minket az útra, hiszen mi értünk ebbe a korba.

Hogy készültök fel az útra?

A felkészülési időben folyamatosan kaptunk feladatokat, melyeket kitöltve küldtünk vissza egy e célra létrehozott Budapest- Esztergomi egyházmegyei csoportba. Nagyon hasznos volt, mert a kérdések kapcsán utánajártunk sok mindennek, hogy jól tájékozottan indulhassunk el.

Melyik volt a legfontosabb kérdéskör ezek között?

A zarándokút célja volt számunkra a legérdekesebb, amit meg kellett fogalmaznunk. Egyértelműen a pápával való találkozás mindhármunk számára a leglényegesebb, emellett fontosnak tartjuk az Istenkapcsolat mélyítését és az új kapcsolatok kialakítását. Az útnak hármas célja van a szervezők elmondása szerint is. Egyrészt zarándokút, másrészt ismerkedés a kultúrával, valamint kapcsolatépítés más ministránsokkal.

Hogyan utaztok és kik a kísérők?

Egyházmegyék alapján szétosztva utaznak a résztvevők a buszokon. A fő szervező Kálmán Antal atya, ám Kálmán József atya is jelen lesz az eseményen és ott lesznek a budakalászi egyházi vezetők is.

Milyen programok várnak ott rátok?

Útközben megszállunk Velencében. Rómába érkezésünk után végigjárjuk a város bazilikáit, nevezetességeit. A többi programot még nem fedték fel előttünk a szervezők.

Ferenc pápával hogyan találkoztok?

Személyes pápai találkozóra néhány kiválasztottnak lesz lehetősége, akik kiemelkedő eredménnyel végezték a feladatokat. Emellett részt veszünk a pápai misén, ahol közvetetten mi is találkozhatunk Ferenc Pápával.

(Az utazásról élménybeszámolóval is jelentkezünk hamarosan.)