Üdvözöljük Budakalász város weboldalán
Wir begrüßen Sie auf der Webseite von Kalasch
Срдачно Вас поздрављамо на интернет страници града Калаза

2024. április 12. péntek | Gyula napja

Hírek

 

Budakalászi rendész a szentendrei tűzesetnél – köszönetnyilvánítás

2021. április 14.

A Budakalászi Rendészet munkatársa, Grebhardt Bence is részt vett az április 7-én, a szentendrei SPAR áruházban keletkezett tűz oltásában. Kiváló munkájáért, gyors helyzetfelismerésért Dr. Göbl Richárd Budakalász Város polgármestere valamint a Szentendrei Rendészeti Igazgatóság is köszönetet mond.

Bence 10 évig hivatásos tűzoltóként dolgozott, majd az élet úgy hozta, hogy pályát változtatott és a Budakalászi Rendészeknél helyezkedett el. Április 7-én lejárt műszakja után hazafelé tartott, amikor meglátta a lángoló SPAR épületét. Gyors helyzetfelismeréssel megállt és az intézkedő, ismerős rendőrkollégához fordult, aki segítséget kért tőle. Több órán keresztül, majd éjfélig segédkezett.

„Grebhardt Bence korábbi hivatásos tűzoltóként a helyszínen azonnal felmérte a tűz oltásával, terjedésének megakadályozásával kapcsolatos feladatokat. Helyismeretének és rendészeti gondolkodásának köszönhetően tevékenyen és eredményesen vett részt a szentendrei rendőrség és rendészet munkatársaival közösen a környező utcák lezárásában, kiürítésében, a tűzcsapok megtalálásában és a tűzoltó gépjárművek tüzivíz utánpótlása érdekében a táplálás megszerelésében.” – írta köszönő levelében Jámbor Ferenc, a Szentendrei Rendészeti Igazgatóság igazgatója.

Bence tűzoltói pályafutása során több, komolyabb tűzzel is találkozott már. Elmondása szerint ilyenkor „ő teszi a dolgát”.

„Ha valaki hivatásszerűen választja a tűzoltó szakmát, és az élet valamiért úgy hozza, hogy elkeveredik a pályáról, az illető lélekben akkor is örökké tűzoltó marad.”

„A SPAR áruház tüze a legmagasabb – ötös kiemelt fokozatú – minősítésű tűz volt, melynek megfékezése, tovább terjedésének megakadályozása és végül eloltása nagy erőfeszítést kívánt az oltásban résztvevő és az oltást támogató szervezetek és személyek részéről. Ebben a munkában Grebhardt Bence eredményesen vett részt és ezzel tovább öregbítette Budakalász Városrendészet méltán jó hírnevét” – írta Jámbor Ferenc.

Budakalász Önkormányzata nevében szeretnénk megköszönni a többi rendészkollégának is folyamatos, áldozatos munkáját és helytállását a mindennapokban.

Galéria

Tűzoltók a szentendrei Sparnál április 7-én este. Képek forrása: Promotions.hu

Borítókép: Lakatos Péter/MTI