18 °C

Budakalász

2019. május 19. vasárnap , Ivó, Milán napja

Hírek

 

Budakalászon a Missziós kereszt

2018. december 05.

A Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus a római katolikus egyház rendszeresen megrendezett, világméretű eseménysorozata, melynek célja az oltáriszentség megismerésének és tiszteletének elmélyítése. Szervezője a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusok Pápai Bizottsága.

A négyévenként más-más helyszínen meghirdetett kongresszusnak előre meghirdetett címe van, melyre előadásokkal készülnek, illetve sok közös imát tartanak, és szentségimádáson vesznek részt a hívők. A kongresszus igyekszik érthetőbbé tenni Krisztus utolsó vacsorán meghirdetett áldozatbemutatását, és annak fontosságát.

Az 1938-ban tartott eucharisztikus világkongresszust Budapesten rendezték meg, és 2020-ban ismét a magyar főváros adhat otthont az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusnak. Most, December 7-17. között Budakalászra érkezik a kongresszus szimbóluma, a Missziós kereszt.

Szeretettel várják a budakalásziakat, az egyházközség híveit, hogy kapcsolódjanak be az ünnepi programokba, nézzék meg Ozsvári Csaba remekművét,
a Missziós keresztet, tudjanak meg még többet a 2020 szeptemberében hazánkban rendezendő Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusról!

A programsorozat keretében részt vehetünk az ünnepi fáklyás meneten, koncerteken, imaesteken.

A teljes programsorozat letölthető: itt