Üdvözöljük Budakalász város weboldalán
Wir begrüßen Sie auf der Webseite von Kalasch
Срдачно Вас поздрављамо на интернет страници града Калаза

2023. december 10. vasárnap | Judit napja

Hírek

 

Budakalászon is bezárnak a köznevelési intézmények

2020. március 14.

Tisztelt Budakalásziak!

Amint arról bizonyára már értesültek, tegnap kormányzati intézkedés született az iskolák bezárásáról. Vártuk, de az óvodákról, bölcsődékről eddig nem született központi rendelkezés, ezért intézményfenntartóként és orvosként is az a véleményem, hogy akkor járunk el felelősségteljesen, ha a budakalászi óvodák és bölcsődék működését mi magunk korlátozzuk.

A mai napon az intézményvezetőkkel konzultálva úgy döntöttünk, hogy március 16. hétfőtől a budakalászi bölcsődék és óvodák is bezárnak.

A mai napon a szülői címlistákra az intézményvezetők is eljuttatják ezeket az rendelkezéseket. Azok, akik esetleg mégsem értesülnek erről, illetve nem tudják ilyen gyorsan megoldani az otthoni gyermekfelügyeletet, azok számára március 16-án, hétfőn még valamennyi intézményünkben ügyeletet biztosítunk. A további ilyen lehetőségekről az intézményvezetőkkel közösen fogunk döntést hozni.

A Kós Károly Művelődési Ház és Könyvtár hétfőtől szintén nem fogadhat látogatókat, ez a rendelkezésünk valamennyi közösségi foglalkozást, klubprogramot és rendezvényt érinti.

Döntéseink a budakalászi polgárok és gyermekek egészségének védelmét és a hazai járványügyi előírások hatékonyságát szolgálják. A továbbiakban is folyamatosan tájékozódunk és tájékoztatjuk Önöket.

Intézkedéseinkkel kapcsolatban kérem megértésüket és együttműködésüket!

dr. Göbl Richárd

polgármester

____________________________________________________________________________________
*FRISSÍTÉS*
„Szombat délután Dr. Maruzsa Zoltán, köznevelésért felelős államtitkár így fogalmazott: “óvodák esetén az önkormányzatok helyben tudnak dönteni a működésről; az ajánlás az otthonmaradás.”