Üdvözöljük Budakalász város weboldalán
Wir begrüßen Sie auf der Webseite von Kalasch
Срдачно Вас поздрављамо на интернет страници града Калаза

2023. június 10. szombat | Gréta, Margit napja

Hírek

 

Budakalászon versenyeznek egymással a világ legjobb hosszútávúszói

2022. június 24.

A korábbi nagy sikert követően a világ egyik legnagyobb sportrendezvénye, a FINA Világbajnokság 2022-ben visszatért Magyarországra, a nyíltvízi úszóversenyeket pedig Budapest tengerpartján, a fantasztikus hangulatú Lupán rendezik vasárnaptól.

„A Lupa kristálytiszta vize már tavaly májusban is gyorsan elnyerte a teljes európai élvonal tetszését, bár a néhány hidegebb áprilisi hét miatti víz hőfok, illetve a pandémia miatt még teljesen zártkörben tartott versenyek hűvösebb hangulatban teltek. Úgyhogy már csak ezért is várjuk nagyon, milyen pezsgő-vibráló atmoszférája lesz a vb-napoknak a klasszikus nyárban, immár hatalmas közönség előtt” – mondják a FINA szervezői.

Idén tehát ismét a Lupa ad helyet a FINA nyíltvízi versenyeinek. A strand természetesen továbbra is várja vendégeit, azonban a verseny miatt lezárt Beach egy részét a strandolók – a világverseny ideje alatt – nem használhatják, ezért a Lupa a vendégek megértését kéri. Június 20-tól tehát megváltozik a “csobbanási rend” Budapest tengerpartján, de ez nem zavarja a hűsölni vágyó strandolókat, hisz’ kedvenc területeik, mint a Sportpályák, Vidámpart, a Wibit, a Beach Clubbok és szolgáltatások továbbra is zavartalanul üzemelnek. “Jó időre számítunk és nagyon izgalmas versenyekre, tehát igyekszünk fürdővendégeinknek is megfelelni és a világverseny kiemelt helyszíneként is helytállni, ezért mostantól, a versenysorozat végéig a vendégeket a Beach mellett a nemrég megújult Lupa Öböl is várja” – mondta Németh Zoltán, a Lupa sportmenedzsere.

A Lupa-tavi program:

JÚNIUS 26., VASÁRNAP
13.00: 
Váltó, 6 km

JÚNIUS 27., HÉTFŐ
9.00: 
férfi 5 km
12.00: női 5 km

JÚNIUS 29., SZERDA
8.00: 
női 10 km
12.00: férfi 10 km

JÚNIUS 30., CSÜTÖRTÖK
9.00: 
férfi, női 25 km

MAGYAR INDULÓK
FÉRFIAK

5 km: Rasovszky Kristóf, Betlehem Dávid
10 km: Rasovszky Kristóf, Betlehem Dávid
25 km: Gálicz Péter, Kalmár Ákos

NŐK
5 km: Rohács Réka, Balogh Vivien
10 km: Olasz Anna, Balogh Vivien
25 km: Olasz Anna, Rohács Réka

VÁLTÓ
6 km: Rohács Réka, Olasz Anna, Betlehem Dávid, Rasovszky Kristóf