Üdvözöljük Budakalász város weboldalán
Wir begrüßen Sie auf der Webseite von Kalasch
Срдачно Вас поздрављамо на интернет страници града Калаза

2023. május 30. kedd | Janka, Zsanett napja

Hírek

 

Budakalászra költözik a Pest Megyei Pedagógiai Szakszolgálat szentendrei Tagintézménye

2021. augusztus 05.

A Szakszolgálat városunkba költözésével a budakalászi gyermekek és szüleik számára helyben lesz elérhető számos diagnosztikai és fejlesztési szolgáltatás, többek közt nevelési tanácsadás, korai fejlesztés, logopédiai ellátás és gyógytestnevelés.

Az augusztus 2-i képviselő-testületi ülésen döntés született, hogy a Szentendrei út 24. szám alatt található, úgynevezett BÉSZKÜ ingatlanból, mintegy 355 négyzetméter nagyságú részt a Pest Megyei Pedagógiai Szakszolgálat részére 25 évre ingyenes használatba adja. A feltétel, hogy az ingyenes használatért cserébe a Szakszolgálat az ingatlan teljes felújítását vállalja, melynek becsült költsége bruttó 86 millió forint.  Ezen felül a Szakszolgálatnak folyamatosan gondoskodnia kell az épület állagának megóvásáról, az eszközök és berendezések folyamatos karbantartásáról, a hosszú távú használat alatt szükségessé váló beruházásokról.

A Szakszolgálat Szentendrei Tagintézménye fontos közfeladatot lát el az ellátás körzetébe tartozó települések összes óvodájában és iskolájában. A Szakszolgálat városunkba költözésével a budakalászi gyermekek és szüleik számára helyben lesz elérhető számos diagnosztikai és fejlesztési szolgáltatás, többek közt nevelési tanácsadás, korai fejlesztés, logopédiai ellátás és gyógytestnevelés.

 

Borítókép: Element5 Digital on Unsplash