Üdvözöljük Budakalász város weboldalán
Wir begrüßen Sie auf der Webseite von Kalasch
Срдачно Вас поздрављамо на интернет страници града Калаза

2023. december 04. hétfő | Barbara, Borbála napja

Hírek

 

Bűnmegelőzési felhívás: zárjuk az ajtókat!

2018. június 12.

A gépjármű utasterében hagyott táska, pénztárca, mobiltelefon, vagy más elektronikai eszköz kedvelt célpontja az elkövetőknek.

A Szentendrei Rendőrkapitányság kéri, hogy értékeiket ne hagyják őrizetlenül a gépkocsi utasterében, hanem lehetőleg vigyék magukkal, vagy- amennyiben erre nincs lehetőség-, helyezzék el a csomagtartóban. Így elkerülhetik, hogy autóikat az értékek eltulajdonítása miatt feltörjék, megrongálják.

Fokozottan ügyeljenek arra is, hogy a járművet zárják be még akkor is, ha rövid időre, vagy csak kis távolságra hagyják el gépkocsijukat.

Az ajtókat nem elegendő a kulcs vagy távirányító használatával bezárni, hanem ellenőrizni is szükséges, hogy ténylegesen valamennyi ajtó bezáródott-e. Ügyeljenek arra is, hogy az ablakok felhúzott állapotban legyenek. A táskát, telefont akkor se hagyják az autó nyitott utasterében, ha épp a csomagtartóban pakolnak, mert egy óvatlan pillanat is elegendő ahhoz, hogy eltulajdonítsák az elöl hagyott értékeket.

Ügyeljenek arra, hogy a lakások, házak bejárati ajtaja is zárva legyen. A nyári meleg beköszöntével ugyanis sokan szellőztetnek úgy, hogy éjjel nyitva hagyják az ajtót. A besurranó tolvajok így észrevétlenül bejuthatnak a lakásba és rövid idő alatt hozzájuthatnak a látható helyen tartott értékekhez. A bejárati ajtót minden esetben ajánlott kulcsra zárni még akkor is, ha az ott lakók éppen otthon tartózkodnak.

A családi házak tulajdonosai, pedig fokozottan ügyeljenek arra, hogy a kertben, udvaron leparkolt gépkocsit zárják le, továbbá a kerékpárokat, kerti munkagépeket se hagyják éjszakára lezáratlanul az udvarban.