Üdvözöljük Budakalász város weboldalán
Wir begrüßen Sie auf der Webseite von Kalasch
Срдачно Вас поздрављамо на интернет страници града Калаза

2023. december 03. vasárnap | Ferenc, Olívia napja

Hírek

 

Büntetőfeljelentést tesz az Önkormányzat

2019. augusztus 28.

Budakalász Város Képviselő-testülete 2019. augusztus 27-i rendkívüli ülésén határozatot hozott arról, hogy valótlanság a 2011 Egyesület és Civilkalász csoport állítása, amely szerint az Önkormányzat a budakalászi 4203., 4205. és 45. hrsz. alatti ingatlanok nettó vételárát bruttó eladási árként határozta volna meg, illetve áron alul értékesítette volna az telkeket. Az értékbecsléssel kapcsolatos önkormányzati megbízás az ingatlan forgalmi értékének – tehát a valóságos forgalmi viszonyoknak megfelelő érték – megállapítására vonatkozott, amely értelemszerűen a bruttó eladási ajánlat alapját képezte.

Valótlanság továbbá azon állítás mely szerint az eladási ár 8.000 Ft/m2 volt. A közművek és úthálózat nélküli ingatlanokat ténylegesen 13.000 Ft/m2 áron értékesítette az Önkormányzat.

Tekintettel arra, hogy a fenti valótlan állítások az Önkormányzatot súlyosan sértik és a közbizalom megingatására alkalmasak, ezért a Képviselő-testület aljas indokból nagy nyilvánosság előtt, jelentős érdeksérelmet okozó rágalmazás vétsége miatt büntető feljelentést tesz az említett civil szervezetek, a bejegyzést készítő ismeretlen személyek, valamint a Facebook oldalak moderátorai ellen.

Budakalász Város Önkormányzatának Képviselő-testülete fenntartja a korábbi döntését és megerősíti, hogy az ingatlanok értékesítésére a hatályos jogszabályok betartásával, meghirdetett nyílt pályázat elbírálását követően került sor. A kritizált pályázati kiírásban meghatározott 220.000.000.- Ft-os minimális vételárat a nyertes pályázó 230.000.000.- Ft összegű ajánlata 10.000.000.- Ft összeggel meghaladta, így a pályázat érvényes és eredményes volt.

 

A befolyt vételárat az Önkormányzat útfejlesztésre fordította. A bevételnek és pályázati forrásoknak köszönhetően épülhetett meg a 2019 év végi nagyberuházás: a Gerinc utca szilárd útburkolata és vízelvezető rendszere.

 

Az esettel kapcsolatos képviselő-testületi előterjesztés és az ingatlanszakértői nyilatkozat itt olvasható.