Üdvözöljük Budakalász város weboldalán
Wir begrüßen Sie auf der Webseite von Kalasch
Срдачно Вас поздрављамо на интернет страници града Калаза

2023. december 10. vasárnap | Judit napja

Hírek

 

Díj a Faluház munkatársának

2019. december 18.

December 16-án az Innovációs és Technológiai Minisztériumban került sor az Európai Mobilitási Hét díjainak átadására. Budakalászról Uttóné Ochodniczki Vanda, a Kós Károly Művelődési Ház és Könyvtár munkatársa kapta a legjobb szervezőknek járó elismerést, amelyet Dr. Mosóczi László közlekedéspolitikáért felelős államtitkár adott át.

A díjátadót követően a legsikeresebbnek választott programok szervezőit kérték fel a tapasztalataik megosztására. Uttóné Ochodniczki Vanda előadásában beszámolt a budakalászi közösségi sportesemények eredményeiről, köztük az idén rekord részvétellel zajló Tour de Kalász, illetve az első alkalommal megrendezett Sétálj Budakalászon! rendezvényekről.

Budakalász részéről a városvezetés is meghívást kapott a programra. Forián-Szabó Gergely alpolgármester felvázolta az autómentes közlekedési formákat előnyösebb helyzetbe hozó elképzeléseket. A díjátadó program egyben alkalmat adott arra is, hogy államtitkár úrral egyeztessünk Budakalász közlekedési problémáinak megoldási lehetőségeiről, különös tekintettel az M0-s körgyűrű folytatásának szükségességéről.