Üdvözöljük Budakalász város weboldalán
Wir begrüßen Sie auf der Webseite von Kalasch
Срдачно Вас поздрављамо на интернет страници града Калаза

2024. július 14. vasárnap | Örs, Stella napja

Hírek

 

Csaknem 700 induló a Tour de Kalászon!

2023. szeptember 18.

Összesen 674-en regisztráltak az idei, sorrendben immár 20. Tour de Kalász kerékpáros erőpróbára. Az egyik legnépszerűbb kategóriában 101 család tekerte a pedált és ment végig a távon.

Több százan vettek részt a vasárnap délelőtt megrendezett Tour de Kalászon. A mozogni vágyókat ragyogó idő és kiválóan előkészített versenypálya fogadta. A nevezés kilenc órakor nyílt meg és ahogy közeledtünk az első rajt időpontjához, úgy telt meg a Faluház udvara a bringásokkal. Kicsik és nagyok, sőt egész családok vállalták a kihívást, hogy sportoljanak egy jót a kijelölt pályákon. A biztonság jegyében a mezőnyt felvezető és záró kerékpárosok kísérték, mindkét útvonalat rendőrök, városrendészek, a kalászi iskolák pedagógusai, önkéntesek és közösségi szolgálatot teljesítő diákok biztosították.

A szervező Kós Károly Művelődési Ház és Könyvtár munkatársai két távon hirdették meg az erőpróbát: a kicsik 6,5, a nagyok pedig 16 kilométert kerékpároztak és a célba érkezést követően összesen tíz kategóriában hirdettek győztest. A legtöbb nevező számára a részvétel jelentette az igazi élményt: ismét kiderült, hogy a Tour de Kalász nem csak egy sportesemény, hanem egy közösségformáló, közösségerősítő rendezvény.

„Már többször rajthoz álltam a Tour de Kalászon, de most értem célba először, korábban mindig közbejött valamilyen technikai probléma. Nagyon szimpatikus ez a rendezvény, mert a sport öröme a lényeg és nagyon sok embert megmozgat. Arra szeretném felhívni az összes bringás figyelmét, hogy mindenki viseljen sisakot, mert életet menthet!” – mondta honlapunknak a verseny abszolút győztese, Steinbach Ágoston.

A leggyorsabbak erre az alkalomra tervezett egyedi pólót kaptak, a dobogósokat éremmel és sportos ajándékokkal jutalmazták.

Az idei verseny eredményeit ITT találják meg.

Fotók: Hartl-Nagy Tamás

A verseny abszolút győztese, Steinbach Ágoston.