Üdvözöljük Budakalász város weboldalán
Wir begrüßen Sie auf der Webseite von Kalasch
Срдачно Вас поздрављамо на интернет страници града Калаза

2024. június 25. kedd | Vilmos napja

Hírek

 

Csatornázás gőzerővel

2017. április 27.

Továbbra is nagy erőkkel folyik a Berdó csatornázása. Egy tavaly október végi pályázaton 389 millió forintot nyert a város e célra. A városrész csatornázásának költsége a terület adottságai miatt 1,5 millió forint lenne ingatlanonként. A pályázatnak köszönhetően az itt élőknek az összeg töredékével, 300.000 forinttal kell hozzájárulni a csatornázáshoz. A közbeszerzési eljárás során a kivitelezést a Penta Kft nyerte, így a munkálatokat ez a cég végzi. A csatornaépítés befejezése 2017. novemberében várható, azt követően pedig az utakat és a vízelvezetést is megépíti az Önkormányzat.

berdó csatA Gerinc utcai szennyvízcsatorna építése két szakaszon zajlott április folyamán. Az első szakasz, az Áfonya utca és Felsővár utca közötti terület míg a második szakasz a Fél utca és 2299/4 helyrajzi számú utca között. Eddig tíz házi átemelőt épített meg a kivitelező. A Bodza és Gyümölcs utcai szennyvízcsatorna kiépítették. A Füves utca feletti szakaszon, mintegy 15 méteren sziklabontás miatt naponta csupán öt méteren lehetett elvégezni a munkát. Ezen a szakaszon teljes talajcserére került sor a törmelék pedig elszállításra került. A Kökény utcai szennyvízcsatorna teljes egészében kiépült. Az ünnepnapok, illetve az időjárási viszonyok némi csúszást eredményeztek.

A műszaki osztály felhívta a kivitelező figyelmét, hogy a Kálvária dombra vezető ideiglenes lépcső járólapjait és annak korlátját nem helyezték vissza, így a jelenleg is használatban lévő gyalogos közlekedőút ebben az állapotában balesetveszélyes. Ennek rendezését a vállalkozó cég vállalta.

A lakosok visszajelzései alapján a kivitelező az építés során gondosan jár el és együttműködő az ingatlantulajdonosokkal is.

Az Önkormányzat kéri, hogy akik a csatornázási kérelmeket a megadott április 30-i határidőig elmulasztották leadni, tegyék meg mielőbb! Ezt követően kapnak az érintettek tájékoztatást a fizetési határidőkről.