Üdvözöljük Budakalász város weboldalán
Wir begrüßen Sie auf der Webseite von Kalasch
Срдачно Вас поздрављамо на интернет страници града Калаза

2021. október 16. szombat | Gál napja

Hírek

 

Csobbanj velünk! – Budakalászi gyerekek balatoni kirándulása

2021. augusztus 04.

Harminc gyerek utazhatott augusztus 3-án kedden, Balatonkenesére, hogy élményekkel gazdagon térjen haza az egynapos kirándulásról.

 

Nyár, napsütés, Balaton. Idén nyáron hátrányos helyzetű gyermekek számára szerzett felejthetetlen élményt a pilisvörösvári UBM TRADE Zrt. A cég Társadalmi Felelősségvállalási Programjának keretében többszáz hátrányos helyzetű fiatal, közte 30 budakalászi gyermek számára kínált ingyenes kirándulási és kikapcsolódási lehetőséget a Balatonnál. A budakalászi gyerekek Balatonkenesére utazhattak. A „Csobbanási utalványt” még nyár elején Szabó-Fazekas Szabolcs, az UBM TRADE Zrt. képviselője és Vitályos Eszter, az EMMI Európai uniós Fejlesztéspolitikáért Felelős államtitkára adták át Nagel István és Forián-Szabó Gergely alpolgármestereknek. A Családsegítő Szolgálat, a Szent Ferenc Karitász és az önkormányzat munkatársai szervezték meg az egynapos utazást.

A 30 gyerek kiválasztásában szintén a Karitász, valamint a védőnők és az iskolai gyermekvédelmi munkatársak segítettek. A két budakalászi iskola, a Kalász Suli és a Szentistvántelepi Általános Iskola 6-16 éves tanulói kaptak lehetőséget a balatoni kirándulásra. A kiránduló társaság néhány tagja életében először volt a Balatonnál.

Augusztus 3-án, kedden reggel 7 óra körül, izgatott gyerekcsapat gyűlt össze a Városházán, készülve az egésznapos kirándulásra. A Dunakanyari Család- és Gyermekjóléti Intézmény Budakalászi Családsegítő két munkatársa Sztanka Éva és Nemesnyik Judit, valamint a városi önkormányzat részéről, a szociális ügyekért felelős munkatárs, Rehákné Dócs Zsuzsanna kísérte el a gyereksereget. A busz fél 8 körül indult a Balatonra. A kalászi és a dunabogdányi gyerekek – bár a napot nem együtt töltötték – együtt buszoztak a magyar tengerhez.

Balatonkenesére 10 óra körül érkeztek meg és azonnal átadták magukat a strandolás örömeinek. A napot Kenese legnagyobb strandján, a Vak Bottyán Strandon tölthették. A strand különleges balatoni panorámával, többszáz méteres partszakasszal állt rendelkezésükre. Ezen a területen, a víz lassan mélyül, a gyerekek hosszan be tudtak sétálni a vízbe, jót pancsoltak és labdáztak a hullámok között.

A fő attrakció a strand vízi vidámparkja volt. A gyerekek mentőmellényt húztak és 11 órától sorba próbálgatták ügyességüket, az egyáltalán nem könnyű pályán. Különböző élményelemekből felépülő aqua-pálya, órákon át kitűnően elszórakoztatta a gyerekeket, sőt a kísérőket is. Az élmény-elemek próbára tették a kitartást, a mászó, ugró, kúszó és csúszó technikát és az egyensúlyérzéküket. A vízi élményparkot nehéz volt hatra hagyni, de a társaságot már várta a bolognai spagetti ebédre. Indulás előtt még maradt egy kis idő strandolásra, tollaslabda játékra, kártyázásra, olvasásra, pihenésre.

A gyerekek nagyon jól érezték magukat, sokat játszottak, feltöltődtek, új barátokat szereztek. Kora este fél hat körül indultak haza a naptól, víztől, élményektől elfáradt gyerekek. Itthon a szülők várták őket, mindenki boldogan mesélte a nap eseményeit.

Fotók: Rehákné Dócs Zsuzsanna