Üdvözöljük Budakalász város weboldalán
Wir begrüßen Sie auf der Webseite von Kalasch
Срдачно Вас поздрављамо на интернет страници града Калаза

2023. június 02. péntek | Anita, Kármen napja

Hírek

 

Csónakkölcsönzés a budakalászi Duna-parton

2022. június 08.

Mindenkinek szüksége van kikapcsolódásra, vagy divatosabban szólva rekreációra. A szabadidő pihentető eltöltésének rengeteg módja van; olcsóbb, drágább, környezetkímélőbb vagy a környezetünknek megterhelőbb programok közül válogathatunk. A városunk adottságai egyedülállóak: sétával elérhetők tavak, erdők, a Kevély-nyereg vagy épp a Duna-part. Persze, aki megteheti, néha üljön repülőre, de a Dunán evezve senkinek sem hiányzik az Eiffel-torony (nem Párizs ellen szólva), az pedig hatalmas érték, hogy nem kell órákat autózni, HÉV-ről átszállni ahhoz, hogy tartalmas, egészséges rekreációs tevékenységet találjunk különlegesen szép környezetben. 

A Luppa-szigeti úton a Dunához érve, jobb kéz felé megtaláljuk a Vidra Csónakházat. Történetét és a taggá válás feltételeit az e havi Hírmondóban megírtuk. 18 év felett azonban mindenki kölcsönözhet csónakot az alábbi keretek között:

Kenu, kajak bérlésére nem csak a tagoknak van lehetősége. 10 000 forint kaució mellett 4500 forintért bárki bérelhet kenu 4-est, vagy kajak 1-est, de más, kezdők részére optimálisabb, stabilabb hajók bérlésére is lehetőség van.

Érdemes a bérlést megelőző napokban jelezni a bérlési szándékot a Csónakmesternél, Greilich Józsefnél a
+36202175389-es telefonszámon, nehogy a helyszínen
tudjuk meg, hogy kikölcsönözték a hajókat.

A csónakház udvara, fotók: Hartl-Nagy Tamás

Forduljunk bátran Greilich József csónakmesterhez.

A Duna sétányról könnyen felismerhetjük az épületet.