Üdvözöljük Budakalász város weboldalán
Wir begrüßen Sie auf der Webseite von Kalasch
Срдачно Вас поздрављамо на интернет страници града Калаза

2023. május 30. kedd | Janka, Zsanett napja

Hírek

 

Dróthálóval a vandálok ellen

2018. május 24.

Kutyatámadás, szemétlerakat, graffitik, garázdaság. Ezekkel a problémákkal szembesült éveken keresztül Sárosi Tibor, a BMSE elnöke nap mint nap az egyesület magánterületén. Nagy értékű, részben pályázati forrásból, részben önkormányzati támogatásból nemrég megépült focipályasátrukat is szinte azonnal graffitikkel firkálták tele és ellopták azok rögzítő csavarjait. A fociklub vezetőinek türelme most fogyott el.

Ma drótháló került ki az BMSE magánterületének határaihoz. A kerítésépítési munkálatokat rendészek jelenlétével végezték, mert folyamatosan fenyegették, sértegették a focipálya tulajdonos embereit. Egy itt megszokásból, teljesen szabálytalanul motorral átkelni próbáló férfi éppen szitkozódva, káromkodva, trágár stílusban sértegette az útbaigazítást adó és a szerelést végző embereket.

A jövőben a bevásárlóközpontok felé továbbra is eljuthatunk az Omszk parkon át, rendezett körülmények közt, kivilágított aszfalt járdán haladva. A bevásárlóközpont a biztonságos közlekedés feltételeit a saját területén maga is létrehozta. Új aszfaltozott járdát biztosított összekötve meglévő gyalogútját a park sétányával. A parkoló melletti dombok méretét lecsökkentették és a játszóháznál lévő kanyart is levágták, hogy a lehető legrövidebb úton közelíthessék meg az üzleteket. Itt egy új, ledes lámpatestet is üzembe helyeztek. A bevásárlóközponthoz emellett ingyenes buszjárat is a vásárlók rendelkezésére áll. (Menetrend itt: https://www.auchan.hu/userfiles/_others/Menetrend_budakalasz_Auchan.pdf)

Megnyugtató, hogy a focipálya értékei és a sportoló gyermekek ezentúl biztonságban lesznek és a jószándékú gyalogosok is rendezett körülmények közt közlekedhetnek.