Üdvözöljük Budakalász város weboldalán
Wir begrüßen Sie auf der Webseite von Kalasch
Срдачно Вас поздрављамо на интернет страници града Калаза

2024. július 20. szombat | Illés napja

Hírek

 

Dunakanyari programok hajóval, bringával, bakanccsal, kutyával

2023. augusztus 14.

Budakalász a Dunakanyar kapuja. A folyó ezen a szakaszon a Börzsöny és a Visegrádi hegység között folyik. A Dunakanyar elnevezés arra utal, hogy a Duna folyásiránya itt változik meg nyugat-keletiről észak-délire. A régió az ország fontos turisztikai körzete, kulturális és történelmi emlékekben gazdag vidék. A Szentendréről, Esztergomból vagy Vácról induló hajókkal a vízről is megcsodálható.

Szentendre – Visegrád körjárat

A Szentendre-Visegrád útvonalon közlekedő kirándulóhajó a Kis-Dunaágat járja be. Megállói: Leányfalu és Tahitótfalu. A romantikus hangulatú utazás közben fantasztikus látvány nyújtanak Szentendre hangulatos épületei, a Salamon-torony és a Visegrádi vár. A Dunakanyarban a kerékpározás szerelmeseinek kedveznek a kerékpárutak, ezért a járaton kerékpár szállításra is van lehetőség.

Esztergomi körjárat

Az egyedülálló dunakanyari kilátás mellett az esztergomi Duna-szakasz legszebb részei, a Bazilika és a Mária Valéria híd is láthatók. Esztergomot elhagyva a Garam torkolata mellet halad el, majd az Ipoly torkolatánál Zebegény felé veszi az irányt a hajó. Aki szeretne Zebegényben kirándulni, vagy meglátogatná a Szőnyi István múzeumot, annak érdemes az egynapos kirándulásra hajóra szállni. A járat délután indul vissza Esztergomba. A járaton a kutyákat is szívesen látják. A járatok igen népszerűek, a szabad férőhelyekről érdemes időben tájékozódni.

A „Dunakanyar Bakancslista” a térség legszebb látnivalóinak, természeti kincseinek, kulináris élményeinek és hangulatos programjainak esszenciáját tartalmazza, a szünetben érdemes néhányat kipipálni. A listának persze sosincs vége, ahogyan az élményeknek sem.

Fotók: MAHART Passnave, csodahelyek.hu