Üdvözöljük Budakalász város weboldalán
Wir begrüßen Sie auf der Webseite von Kalasch
Срдачно Вас поздрављамо на интернет страници града Калаза

2023. június 09. péntek | Félix napja

Hírek

 

E.ON – fontos, hogy tartsa a határidőt

2023. február 07.

Az új óvoda építése ütemesen halad, de a Vasút sor elektromos hálózatának fejlesztése sajnos nem.  Az óvoda őszi megnyitása érdekében dr. Göbl Richárd polgármester és a beruházó képviselője közösen kérték az E.ON elnök-vezérigazgatóját a szükséges hálózatfejlesztés mielőbbi elvégzésére.

A Vasút sor elektromos hálózatát bővíteni kell, erről még 2021 nyarán adott tájékoztatást az áramszolgáltató. Új transzformátorállomást kell telepíteni és több mint 200 méteres szakaszon új földkábelt kell lefektetni. 2021 szeptemberében megszületett a megállapodás, ebben az áramszolgáltató 2022. november 30-iki véghatáridőt vállalt a munkálatok befejezésére.

Az óvoda építtetője az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye és a kivitelező cég ennek ismeretében írták alá szerződést és ehhez igazították a műszaki ütemtervet. Az E.ON (ELMŰ Hálózati Kft.) tavaly októberben a határidő módosítását kezdeményezte, a hálózatbővítés befejezésének új dátuma 2023. május 31-ére változott, ami – ha megvalósul – még nem veszélyeztetné az óvoda szeptemberi megnyitását. Egy esetleges további csúszás azonban komoly kockázatot jelentene.

Mivel az óvodaépítéshez a város saját beruházásában út- és járdaépítés csatlakozik, az elektromos hálózatbővítés körülményeinek ismerete a város számára is fontos.  Az új határidő betartásáról, a hálózatfejlesztés folyamatának pontos ütemezéséről a beruházó Főegyházmegye mellett az Önkormányzat is többször kért tájékoztatást az áramszolgáltatótól, de hiába.

„Az óvoda idén őszi megnyitását a beruházó és az önkormányzat akkor látja biztosítottnak, ha a hálózatfejlesztés 2023. május 31-i határidőig valóban befejeződik. Közeledik az óvodai beiratkozások ideje, dönteni kell az óvoda indulásáról, a nevelési év meghirdetéséről, a pedagógusok felvételéről. A megalapozott döntéshez szükséges, hogy megbízható információt kapjunk Önöktől a hálózatfejlesztés ütemezéséről” – áll az E.ON elnök-vezérigazgatójának, Guntram Würzbergnek írt levélben.

Süllei László érseki helynök és dr. Göbl Richárd polgármester levelét a beruházás fontosságára való tekintettel dr. Vitályos Eszter országgyűlési képviselő és Soltész Miklós egyházi kapcsolatokért felelős államtitkár támogatólag írták alá.

Fotó: siklosihirek.hu