Üdvözöljük Budakalász város weboldalán
Wir begrüßen Sie auf der Webseite von Kalasch
Срдачно Вас поздрављамо на интернет страници града Калаза

2024. június 24. hétfő | Iván napja

Hírek

 

Ebösszeírás Budakalászon – december 31. a határidő!

2023. november 20.

Jogszabályi kötelezettségünk alapján ismét ebösszeírást tartunk Budakalászon. Legkésőbb december 31-ig kell bejelenteni a kutyákat: a kitöltött nyomtatványokat immár elektronikusan, az e-önkormányzat rendszerén keresztül is eljuttathatják a hivatalba. Fontos, hogy a korábbi összeírás során már bejelentett ebeket a 2023. évi adatgyűjtés alkalmával ismét be kell jelenteni.

Az állatok védelméről és kíméletéről szóló 1998. évi XXVIII. törvény alapján 2012-től a települési önkormányzatok ebrendészeti feladataik elvégzése érdekében, és a veszettség elleni oltás járványvédelmi vonatkozásaira való tekintettel, három évente legalább egy alkalommal ebösszeírást kötelesek végezni, mely alapján elektronikus nyilvántartást kell vezetni az ebre és tulajdonosára vonatkozó adatokról.

A háromévenként megtartott összeírások adatszolgáltatási határideje Budakalászon: 2023. december 31. 

A minél könnyebb regisztráció és a jövőbeni adatmódosítás érdekében az önkormányzat csatlakozott egy elektronikus ebnyilvántartóhoz, melynek segítségével közvetlenül, papírmunka és e-mailek küldése nélkül tudja lejelenteni kutyája adatait a gazdi. Regisztrálja kutyáját online pár kattintással, így a jövőben bármilyen adat megváltozása esetén ugyanezen felületen tudja megadni az új információkat. Az online rendszert ide kattintva éri el: http://ugyfelkapu.ebnyilvantarto.hu/

A kitöltött nyomtatványokat postán (2011 Budakalász, Petőfi tér 1.) vagy személyesen is eljuttathatják a hivatalba. A formanyomtatványok WORD és PDF formátumban letölthetők.

Kérjük, hogy a határidőben tegyenek eleget adatszolgáltatási kötelezettségüknek. Ha a kitöltéssel kapcsolatban kérdésük van, érdeklődjenek Polgármesteri Hivatal környezetvédelmi és rendészeti osztályánál, félfogadási időben az alábbi telefonszámon: 06 26/ 340-266/ 106-os mellék.

Az adatszolgáltatás nem teljesítése a jogszabály szerint szankciót von maga után, ennek elkerülése mindannyiunk közös érdeke.

Köszönjük együttműködésüket!