Üdvözöljük Budakalász város weboldalán
Wir begrüßen Sie auf der Webseite von Kalasch
Срдачно Вас поздрављамо на интернет страници града Калаза

2023. december 02. szombat | Melinda, Vivien napja

Hírek

 

Ebösszeírás meghosszabbítva december 1-ig

2020. május 21.

Az állatok védelméről és kíméletéről szóló 1998. évi XXVIII. törvény alapján 2012. évtől a települési önkormányzatok ebrendészeti feladataik elvégzése érdekében, és a veszettség elleni oltás járványvédelmi vonatkozásaira való tekintettel, három évente legalább egy alkalommal ebösszeírást kötelesek végezni, mely alapján elektronikus nyilvántartást kell vezetni az ebre és tulajdonosára vonatkozó adatokról.

A háromévenként megtartott összeírások meghosszabbított adatszolgáltatási határideje:

2020. december 1.

A minél könnyebb regisztráció és a jövőbeni adatmódosítás érdekében az önkormányzat csatlakozott egy elektronikus ebnyilvántartóra, melynek segítségével közvetlenül, papírmunka és e-mailek küldése nélkül tudja lejelenteni kutyája adatait a gazdi. Regisztrálja kutyáját online pár kattintással, így a jövőben bármilyen adat megváltozása esetén ugyanezen felületen tudja megadni az új információkat. Az online rendszert ide kattintva éri el: http://ugyfelkapu.ebnyilvantarto.hu/

Az eb tulajdonosa köteles az adatlapon meghatározott adatokat az önkormányzat rendelkezésére bocsátani.

A formanyomtatványok WORD és PDF formátumban is letölthetőek.

Azon állampolgárok, akik számára nem áll rendelkezésére internethozzáférés, vagy nehézséget okoz a nyomtatás, az  Hírmondó következő (júniusi) lapszámában megküldött nyomtatvány kitöltésével is megtehetik majd a kutyáik adatainak bejelentését.

A kitöltött és aláírt nyomtatványt a Városháza bejáratának előterében található gyűjtőládába lehet elhelyezni, vagy személyesen az ügyfélfogadási időben az ügyfélszolgálaton leadni (az ügyfélfogadás rendjének módjáról hamarosan friss tájékoztatást adunk). Az adatszolgáltatás természetesen postai úton is teljesíthető. Elektronikus úton a ferenczy.beatrix@budakalasz.hu e-mail címre küldhetik el a kitöltött dokumentumot. A levél tárgysorába kérjük, a következő szerepeljen: Ebösszeírás 2020

Kérjük, hogy a határidőben tegyenek eleget adatszolgáltatási kötelezettségüknek. Ha a kitöltéssel kapcsolatban kérdésük van, érdeklődjenek Polgármesteri Hivatal környezetvédelmi és rendészeti osztályánál, félfogadási időben az alábbi telefonszámon: 06 26/ 340-266/ 106-os mellék.

Az adatszolgáltatás nem teljesítése a jogszabály szerint szankciót von maga után, amely elkerülése mindannyiunk közös érdeke.

Kötelező a chip

Ismételten tájékoztatjuk a tisztelt kutyatulajdonosokat és ebtartókat, hogy a négy hónaposnál idősebb ebek csak elektronikus chippel megjelölve tarthatóak.

A chipezésnek a felelős állattartás kialakítása a célja. A behelyezett chip lehetővé teszi a kutyák azonosítását, megkönnyíti nyilvántartásukat, segít követhetőbbé tenni a hazai ebállományt, és segítségével könnyebb az elveszett, elszökött, ellopott állatoknak is a nyomára bukkanni, ezáltal pedig csökkenhet a kóbor kutyák száma is.

A korábban megjelölt, de az adatbázisban nem szereplő eb adatait az állat tartója köteles az állatorvossal az adatbázisban regisztráltatni. Az eb tulajdonosának, tartási helyének megváltozása, vagy az állat elpusztulása esetén az állattartó az adatváltozást 8 napon belül köteles állatorvossal az adatbázisban regisztráltatni.

Kérjük a tisztelt kutyatulajdonosokat, hogy az ebtartás szabályait szíveskedjenek betartani.