18 °C

Budakalász

2019. május 19. vasárnap , Ivó, Milán napja

Hírek

 

Egészséges Edukáció – Reikort Ildikó programja a 21 legjobb között

2019. január 11.

Reikort Ildikó a Kalász Művészeti Iskola pedagógusa az intézményfenntartó ajánlásával meghirdetett „21 Pedagógus az Egészségért 2018” című pályázaton bekerült az „Egészség és edukáció” című kiadványba. Reikort tanárnő Kokas-foglalkozás elnevezésű gyakorlatát is bemutató kiadvány 2019 tavaszán jelenik meg.

„Híd szeretnénk lenni az egészségügy és az oktatás között. Nagyon fontosnak tartjuk az iskolákban zajló egészségnevelő munkát. A pedagógusok egy része figyelemreméltó munkát végez ezen a téren, mi közülük szeretnénk jutalmazni és népszerűsíteni a 21 legjobbat” – mondta a pályázat kiírója, Kertész Éva, a 21 Nő az Egészségügyért Alapítvány ügyvezetője. Céljuk a magyar lakosság egészségi állapotának javítása. Az alapítványt huszonegy női vezető hozta létre, akik az egészségügyben vagy a gyógyszerágazatban dolgoznak.

Reikort Ildikó elmondta: „Egészségneveléssel, a lélek karbantartásával attól a pillanattól foglalkozom, amikor elkezdtem zenét tanítani. Sokan nem gondolnak bele, hogy zenetanítás közben – ami legtöbbször kétszemélyes kapcsolatban történik – mennyi lelki támogatást kell nyújtanunk. Zenével 2006-ban kezdtem gyógyítani zeneterapeutaként a Szent László Kórház Gyermekhematológiai és Őssejt-transzplantációs Osztályán, illetve a Semmelweis Egyetem II. számú Gyermekklinika gyermekonkológia Osztályán. Minden egyes gyermekkel minden egyes pillanat hatalmas élmény volt, amikor sikerült valamilyen zenei élményt ajándékoznom számukra. Legnagyobb élményem, hogy rátalálhattam arra az útra, amely azoknak a gyerekeknek is nagy segítséget nyújt, akik valamilyen enyhe, vagy súlyos problémával küzdenek. A zene segítségével támogathatom őket fejlődésükben, a nehézségekkel való küzdelmükben. Ezen felül igyekszem megmutatni a zenében rejlő örömöket, megnyitni az utat a belső szabadság érzéséhez, mint ahogy kollégáim, gyermek és felnőtt tanítványaim önfeledt játékaiban ezt felfedeztem”. (fotó: Nánási Pál)