Üdvözöljük Budakalász város weboldalán
Wir begrüßen Sie auf der Webseite von Kalasch
Срдачно Вас поздрављамо на интернет страници града Калаза

2024. július 23. kedd | Lenke napja

Hírek

 

Egészségklub új helyiség átadó

2018. szeptember 15.

Klubhelyiséget avatott az Egészséges Budakalászért Egyesület szeptember 15-én. Budakalász legtöbb tagot számláló, legjelentősebb egyesülete 13 éve tevékenykedik a város lakóinak egészségéért. A klub előadásokat, tornákat, kirándulásokat szervez tagjai számára, emellett ők koordinálják az Önkormányzat biztosította forrásokból a preventív egészségügyi szűréseket is. 

Az Egyesület eddig a Művelődési Házban szervezte programjai nagy részét, de mind a Ház, mind pedig saját rendezvényeik növekvő száma miatt már nehezen fértek ott el. Emellett mindig is szerettek volna egy saját helyiséget, ami fölött ők maguk rendelkezhetnek. Nagy Edit, a szervezet elnöke ezért Rogán László polgármesterhez fordult segítségért.

A polgármester a nemrégiben megszűnt Budakalászi Közmű Üzemeltető önkormányzati tulajdonú irodáját ajánlotta föl a Klub számára. A bejárás során kiderült, hogy a helyiség erősen használt állapotban volt. Az Önkormányzat a kezdeti javításokat átalakításokat elvégezte, így egy konténernyi szemetet szedett össze a szobákból, kicserélte a bejárati ajtót, falazásokat végzett és megvette a padlóburkolatot a szobákba. Ezt követően a Klub tagjai korukat meghazudtoló aktivitással és lelkesedéssel folytatták a munkát. Festettek, linóleumot fektettek, villanyt szereltek, burkolatot javítottak, használhatóvá tették a vizes helyiségeket. Emellett használati eszközökkel, berendezésekkel, dísztárgyakkal alakították otthonossá a helyet. Minden tag hozzátett valamit a házhoz. Az Egyesület példamutató összefogással újította fel és varázsolta igazi klubotthonná a helyiséget. Az közös munka és a közös cél pedig még szorosabb közösséggé kovácsolta a csapatot, eközben pedig saját otthont is teremtettek maguknak a tagok.

A megnyitón Nagy Edit elnök megköszönte a felújításban résztvevők munkáját, Rogán László pedig elismeréssel szólt a Klub felújítás során végzett tevékenységéről. A polgármester emellett megköszönte az Egyesület egészségmegőrzésben és közösségépítésben végzett kiemelkedő munkáját. A tagok humoros műsorral elevenítették föl a felújítás során átélt nehézségeket és fellépett a Lustige Schvaben kórus is. A résztvevők köszöntötték a Klub működésében meghatározó munkát végző személyiségeket, így Nagy Edit jelenlegi elnököt, valamint Garaminé Margót és Dr. Gál Katalint, az alapítókat. Az ünnepséget vendéglátás, beszélgetés zárta. A tagok mostantól saját otthonnal rendelkeznek, ahol még több hasznos programot szervezhetnek vagy akár csak egy beszélgetésre is összejöhetnek, hiszen ez is az egészséges, kiegyensúlyozott élet része.