Üdvözöljük Budakalász város weboldalán
Wir begrüßen Sie auf der Webseite von Kalasch
Срдачно Вас поздрављамо на интернет страници града Калаза

2023. december 10. vasárnap | Judit napja

Hírek

 

Egészségügyi állapotfelmérés a Mentáskertben

2023. november 14.

Még lehet regisztrálni egészségügyi állapotfelmérésre, amit a Szentendrei Járás Egészségfejlesztési Iroda munkatársai végeznek a Mentáskertben csütörtök délután a Faluház hátsó udvarán. 

Mint már megszokhattuk, november 16-án, csütörtökön 14 és 18 óra között, a Szentendrei út 9. szám alatt megnyitja kapuit a Mentáskert Termelői Piac, ahol ezúttal egészségügyi állapotfelmérést is végeznek. A vizsgálat ingyenes, ám regisztrációhoz és időpontfoglaláshoz kötött, amihez az online előjegyzési felületet IDE kattintva találhatják meg.

Beköszöntött a téli időjárás, a Mentáskert azonban továbbra is figyel arra, hogy egészséges, vitaminban gazdag zöldségek és gyümölcsök is kerüljenek az asztalunkra. Most csütörtöktől egy Csengerről érkező almatermelő kiváló minőségű almáit is megvásárolhatjuk. A családi vállalkozás célja, a Magyarországon még kevésbé ismert, de általuk évek óta termelt első osztályú, kiváló minőségű Fuji típusú alma árusítása, terjesztése. A fajta jellemzői: gyümölcse nagy, lédús, édes, ropogós. Más, itthon elterjedt fajtákhoz viszonyítva hosszabban megőrzi kiváló állagát. A piacra érkező almák friss, október végi szüretelésűek, közvetlenül a családi vállalkozásból szállítva.