Üdvözöljük Budakalász város weboldalán
Wir begrüßen Sie auf der Webseite von Kalasch
Срдачно Вас поздрављамо на интернет страници града Калаза

2023. június 02. péntek | Anita, Kármen napja

Hírek

 

Egészségügyi és szociális dolgozóinkat köszöntöttük a Semmelweis nap alkalmából

2022. június 23.

A magyar egészségügy napja 1992 óta minden év július 1-je. 1818-ban ezen a napon született Semmelweis Ignác magyar orvos, az „anyák megmentője”, aki kiemelkedő szerepet játszott a gyermekágyi láz leküzdésében. A Semmelweis nap alkalmából az egészségügyi és a szociális dolgozókat köszöntjük, a budakalászi ünnepséget szerdán délután tartották a Faluház udvarán. Itt adták át a „Budakalászi Polgárok Egészségéért” Díjat, amelyet a helyi Védőnői Szolgálat vezetője, Slezák Szilvia vehetett át.

Az ünnepség elején dr. Göbl Richárd polgármester köszöntötte településünk orvosait és munkatársaikat, a Védőnői Szolgálat dolgozóit, az Idősek Klubja munkatársait, a Budakalászi Egészségklub tagjait, valamint a Családsegítő Szolgálat és a Szent Ferenc Karitász munkatársait. Az eseményen részt vett Semmelweis Ignác két leszármazottja, dr. Hüttl Tivadar és dr. Hüttl András.

dr. Hüttl Tivadar

A hagyományokhoz híven ezen az ünnepségen adták át a „Budakalászi Polgárok Egészségéért” díjat. A Képviselő-testület által 2009-ben alapított díj adományozásával a város vezetésének szándéka az volt, hogy ne csak elismerje, hanem ösztönözze is a településen élő és dolgozó szakembereket, akik munkája nélkülözhetetlen a lakosság egészségmegőrzése, jó közérzete érdekében.

A beérkezett javaslatok alapján a Képviselő-testület 2022-ben a Budakalászi Egészségházban működő Védőnői Szolgálat vezetőjének, Slezák Szilviának adományozta az elismerést. A díját dr. Göbl Richárd polgármester adta át.

Slezák Szilvia a Budakalászi Egészségházban működő Védőnői Szolgálat vezetőjeként hosszú ideje biztosítja az anya— és csecsemőgondozás magas színvonalát a településen. A hozzá fordulók minden helyzetben kérhetik a segítségét, felkészültségével, tudásával, empatikus személyiségével minden problémán átsegíti azokat, akik a testi és lelki bajukra tőle várnak támogatást. Szociális érzékenységét bizonyítva az ukrajnai háború elől Budakalászra menekülőknek is készségesen segít.

Az eseményen köszöntötték azokat a további egészségügyi-szociális területen dolgozókat, akik nyugdíjba vonulnak, illetve jubileumi – 25, 30, 35, 40 – évet, éveket töltöttek el a területen.

25 éves jubileum

  • Kreisz Istvánné

Nyugdíjba megy

  • Faragó Ildikó

Az Egészségklub különdíja:

  • Kecskés Éva

A Társadalmi Szolidaritás és Humán Ügyek Bizottságának elnöke, Balogh Csaba pohárköszöntője után fogadás zárta a programot. A további jó hangulatról Orbán Bori és Pánczél Kristóf zenés műsora gondoskodott.