Üdvözöljük Budakalász város weboldalán
Wir begrüßen Sie auf der Webseite von Kalasch
Срдачно Вас поздрављамо на интернет страници града Калаза

2023. december 10. vasárnap | Judit napja

Hírek

 

Egy nap a családokkal – sok éve a családokért

2019. április 02.

A Családbarát Budakalász címmel meghirdetett eseményt városunk polgármestere, Rogán László nyitotta meg a „10 éves a város” programsorozat következő részeként. A Művelődési Házban a színes családi nap jókedvűen és gyerekzsivajjal tarkítottan telt. Kicsiket, nagyokat, a totyogóktól a nagyszülőkig sok-sok vendéget láttak vendégül az óvodai és bölcsődei dolgozók: élménybeszámolónk következik.

A program délelőtti része a szülők tájékozódását segítette: az előadók a család szerepét és fontosságát járták körbe a mindennapi élet különböző területein. A rózsaszín pólóba bújt szervezők mosolya a legtöbb gyerek számára ismerős lehetett: a bölcsisek és ovisok saját nevelőikkel találkozhattak a nap folyamán. Ez alkalommal a gondozónők és az óvónénik viszont nem vajas kiflit hoztak, vagy cipőt kötöttek be, hanem arcot festettek, csillámtetoválást készítettek, gyöngyöt fűztek és egész nap sürögtek-forogtak annak érdekében, hogy mindenki jól érezze magát. A szorgos gyermekeknek jutalom is járt: a zsírkréta mellett kifestőt is kaphattak. A legkisebbek számára készült új kiadványban a város jellegzetes jeleneteiből készült kedves grafikákat lehet kiszínezni.

Leidinger Dömötör, a Lenvirág Táncegyüttes férfi táncos vezetője a magyar hagyományok dallamaival és eszközeivel ismertette meg a gyerekeket a Táncteremben. A családi fotózási lehetőség nagy sikernek örvendett: a műteremmé avanzsált galériahelyiségben egymást váltották a fotóalanyok, a kisebb és nagyobb családok. Petrás Mária keramikus-népdalénekes lenyűgöző alkotásait is megtekinthették a résztvevők: a szent családot megjelenítő meseszép kerámiái tökéletesen illeszkedtek a családi nap tematikájához. A Gasztrosaroknak köszönhetően egy-egy finom falat is jutott mindenkinek, a Klubszobában pedig a gyerekek mesehallgatással töltődhettek fel a mozgalmas délután után. A napot a gyermekgenerációk régi kedvence, Levente Péter zárta „Kacagó” című koncertjével. A színvonalas előadáson ismert gyerekdalainak dallamai csendültek fel. Az éneklés mellett interaktív produkcióval szórakoztatta, egyben tanította, nevelte a gyerekeket. A családi napról készült rövidfilmes anyagunkat itt tekinthetik meg. Legközelebb április 6-án a Tófutás alkalmával várjuk a budakalásziakat egy újabb közösségi élményre: idén, a jubileumi évben kiemelkedően gazdag programokat kínálnak majd a sportrendezvény szervezői.

Rogán László polgármester a rendezvény kapcsán kiemelte: „A családok és a hagyományos, családbarát értékek tisztelete adják Budakalász erős közösségének alapjait. A városvezetés komoly célja a családok támogatása településünkön, a családbarát jelzőért pedig egész évben tenni kell. Az ingyenes rendezvényeket mindenki örömére és nagy sikerrel szoktuk megrendezni. Emellett idén az újszülöttek támogatása mellé a szülők apró, városi meglepetést is kapnak majd. Hamarosan a Meningococcus B védőoltásprogramba is lehet regisztrálni, a város komoly anyagi támogatást nyújt a legkisebbek egészségmegőrzése érdekében.”

Videós anyagainkat a rendezvényről itt, illetve ezen a linken tekinthetik meg.

Képgaléria: