Üdvözöljük Budakalász város weboldalán
Wir begrüßen Sie auf der Webseite von Kalasch
Срдачно Вас поздрављамо на интернет страници града Калаза

2022. október 05. szerda | Aurél napja

Hírek

 

Egy nap alatt csaknem 230 kilométert futott a bajnokság legjobbja

2022. március 28.

A Pomázi Futó Bajnokok Sportegyesület 2017 óta rendezi az 50 és a 100 kilométeres táv magyar bajnokságát, az idén először pedig a 24 órás viadal is bekerült a programba. A verseny idei különlegessége az volt, hogy az egynapos küzdelemben résztvevők még a téli időszámítás szerint vágtak neki szombaton reggel 9 órakor a távnak, az éjszakai óraállítást követően viszont vasárnap nem 9, hanem 10 órakor fejezték be a küzdelmüket. A nevezési listákból kiderült, hogy a 24 órás ultramaratoni bajnokságon 4 női és 15 férfisportoló mérte össze egymással a felkészültségét, a 100 kilométeres távon pedig 25 atléta próbált szerencsét. A távokat nem csak egyéniben, hanem párosban és trióban is teljesíthették a futók. A hitelesített körpálya hossza 1695 méter, itt rótták a köröket az indulók.

Fotók: Pomázi Futó Bajnokok SE, ultrafutas.hu

A legjobb eredményt Zetényi Szvetlána érte el, aki egy nap alatt 229,8 kilométert tett meg, és ezzel megnyerte a nők versenyét. Érdekesség, hogy ő lett az abszolút győztes is, megelőzve a férfiak legjobbját, Simon Györgyöt, aki 224,08 kilométert futott. A 100 km-es bajnokságon a nőknél Nyikos Viktória (7:48:17 óra), a férfiaknál Erős Tibor (7:23:12 óra) bizonyult a legjobbnak.

Az eseményre meghívást kapott Bérces Edit, minden idők legeredményesebb magyar ultramaratoni futója, aki fényes pályafutása során világ-és Európa-bajnoki címeket nyert és különleges világcsúcsokat is felállított.