Üdvözöljük Budakalász város weboldalán
Wir begrüßen Sie auf der Webseite von Kalasch
Срдачно Вас поздрављамо на интернет страници града Калаза

2024. április 12. péntek | Gyula napja

Hírek

 

Egyenlegértesítők érkeznek

2024. február 26.

A napokban minden budakalászi ingatlantulajdonoshoz megérkezik a Polgármesteri Hivatal adóirodájának éves egyenlegértesítője. Ebben mindenki ellenőrizheti a 2024. februári állapot szerint nyilvántartott adóbefizetéseinek egyenlegét, és megtalálja az idei kommunális adó befizetési csekkjeit.

Aki tavaly, vagy azt megelőzően nem, vagy késedelmesen fizette be kommunális adóját, a nyilvántartott hátralékról is értesülhet. Előfordulhatnak kis összegű tartozások, amelyek a rövid késedelemmel megfizetett adók után keletkeztek.

Az általános adófizetési szabályok alapján az 1000 forint alatti tartozásokat nem kell befizetni, de a rendszer nem felejti el, továbbra is nyilván tartja és a későbbi egyenlegértesítőkben is szerepelni fognak (aki egyértelmű helyzetet akar, annak érdemes rendeznie).

Budakalászon nincs ingatlanadó. Az évek óta változatlan mértékű kommunális adó a város fejlesztését szolgálja. Ezért fontos, hogy a két részletben (március 18. és szeptember 16. határidőkkel) befizetendő közterhet időben teljesítsük.

Kérdés esetén az adóiroda munkatársai munkaidőben, telefonon (26/340-266, 26/340-514), illetve ügyfélszolgálati időben személyesen is állnak rendelkezésre.