Üdvözöljük Budakalász város weboldalán
Wir begrüßen Sie auf der Webseite von Kalasch
Срдачно Вас поздрављамо на интернет страници града Калаза

2024. április 24. szerda | György napja

Hírek

 

Egyenlegértesítőt kapnak a helyi vállalkozások

2024. március 05.

A napokban minden budakalászi egyéni és társas vállalkozás megkapja a Polgármesteri Hivatal adóirodájának éves egyenlegértesítőjét az elektronikus tárhelyére. Ebben mindenki ellenőrizheti a 2024. februári állapot szerint nyilvántartott adóbefizetéseinek egyenlegét. Fontos, hogy a tárhelyre érkezett levelek, értesítések 30 nap után eltűnnek, kivéve, ha Ön áthelyezi őket az úgynevezett tartós tárba. A most megküldött értesítő a fizetési határidőig (2024. március 18-ig) látható marad az Ön tárhelyén akkor is, ha azt nem menti le tartós tárhelyére.

Aki tavaly, vagy azt megelőzően nem, vagy késedelmesen fizette be adóját, a nyilvántartott hátralékról is értesülhet. Előfordulhatnak kis összegű tartozások, amelyek a rövid késedelemmel megfizetett adók után keletkeztek. Az általános adófizetési szabályok alapján az 1000 forint alatti tartozásokat nem kell befizetni, de a rendszer nem felejti el, továbbra is nyilván tartja és a későbbi egyenlegértesítőkben is szerepelni fognak (aki egyértelmű helyzetet akar, annak érdemes rendeznie).

Kérdés esetén az adóiroda munkatársai munkaidőben, telefonon (26/340-266, 26/340-514), illetve ügyfélszolgálati időben személyesen is állnak rendelkezésre.