Üdvözöljük Budakalász város weboldalán
Wir begrüßen Sie auf der Webseite von Kalasch
Срдачно Вас поздрављамо на интернет страници града Калаза

2024. április 20. szombat | Tivadar napja

Hírek

 

Egyre kevesebb a szemét a városban

2017. április 24.

Ez alkalommal is sikeres volt és sok budakalászit közösségi tevékenységre sarkallt az Önkormányzat szervezésében megvalósuló várostakarítási akció.

DSC_1654

Pozitívum, hogy évről-évre érezhetően csökken a szemét mennyisége. Ez a kedvező folyamat köszönhető egyrészt annak, hogy a város jelentős figyelmet fordít a közterületek karbantartására. Másrészt a korábbi várostakarítási akciók és a társadalmi tudatnevelés is kedvező hatást gyakorolnak a környezetünk védelemére.
A közösségi eseményen összesen mintegy száz lelkes résztvevő dolgozott a város tisztaságáért. A közreműködők összetételét tekintve minden korosztály képviseltette magát. Találkoztunk 76 éves hölggyel is, aki szorgalmasan hajolgatott az eldobált műanyag flakonok után. Emellett a fiatalabb korosztály is képviseltette magát, bicikliken a helyszínekre robogó kisiskolás fiúkat is láttunk, hátukon seprűkkel.DSC_1651

A lelkes takarító városi csoportok a város egész területén tevékenykedtek. az Omszk-parkban, a Berdóban, a Klenityben, az Óvárosban, a Cserkészház környékén és a Lenfonógyár területén egyaránt. A munkában részt vett több szervezet, így az Egészségklub, a Viola Egyesület, a cserkészcsapat, a Kalász Suli, a Budakalászi Baráti Kör, a Védegylet, a Civilkalász közösség, a Horgászok, BMSE valamint számos család és lakóközösség

A munkában elfáradt résztvevőket a Budakalászi Baráti Kör tagjai a művelődési ház udvarán kondérban frissen elkészített illatozó babgulyással és paprikás krumplival várták.

Köszönjük a közös munkát! Találkozzunk ismét a következő őszi várostakarítási akción!