Üdvözöljük Budakalász város weboldalán
Wir begrüßen Sie auf der Webseite von Kalasch
Срдачно Вас поздрављамо на интернет страници града Калаза

2024. július 23. kedd | Lenke napja

Hírek

 

Együtt a sikeres integrált oktatásért! — Közös Tudástár találkozó volt a Faluházban

2023. október 09.

Budakalász pedagógusai töltötték meg a Faluház dísztermét, ahol a sajátos nevelési igényű tanulókkal kapcsolatos előadást hallgathatták meg, majd az előadás után megvitatták a látottakat.

Október 5-én Budakalászon a Részvétel Hete programsorozat keretében zajlott a Közös Tudástár találkozó, ahol Budakalász pedagógusai hallgathatták meg Farkas Edit autizmus szakirányú gyógypedagógus és pszichopedagógus előadását az autizmus-spektrumzavaros és az ADHD-val küzdő gyerekek integrált oktatásáról.

Az előadás végén lehetett a szakemberrel beszélgetni a felmerülő kérdésekről, a kalászi pedagógusok kaphattak konkrét helyzetekre tanácsokat, javaslatokat. A rendezvény létrejöttét a Civil Kollégium Alapítvány támogatta, amit ezúton is szeretnénk megköszönni. Köszönjük továbbá Gömbösné Hideg Viktória és dr. Joósz Diána szervezését, akik az Atipikus Találkozások szülőmentorai.

Az Atipikus Találkozások egy budakalászi, aktív szerepvállalásra képes szülői közösség, melynek tagjai egymást támogatva, szakemberekkel és pedagógusokkal együttműködve keresik a megoldásokat, lehetőségeket gyermekünk inkluzív neveléséhez-oktatásához szükséges alapvető és méltányos feltételek megteremtetése, biztosíttatása, a közösségi és társadalmi beilleszkedése és jövője érdekében.

Atipikus Találkozás legközelebb október 13-án 18 órakor lesz a Faluházban, ahova minden érintett szülőt és pedagógust szeretettel várunk! Friss információkért csatlakozzanak az ATIPIKUS TALÁLKOZÁSOK Facebook csoportjához!