Üdvözöljük Budakalász város weboldalán
Wir begrüßen Sie auf der Webseite von Kalasch
Срдачно Вас поздрављамо на интернет страници града Калаза

2024. július 18. csütörtök | Frigyes napja

Hírek

 

Elbírálták az idei budakalászi sportpályázatokat

2023. június 08.

Megszületett a Képviselő-testületi döntés az idei sportpályázatokról. A város az idén is öt kategóriában várta a kérelmeket. Ebben az évben 15 millió forint áll rendelkezésre a gyermekek, a sportolni vágyó fiatalok, a felnőttek és az élsportolók támogatására. 

A 2023. évi költségvetésben az Önkormányzat 15 millió forint összeget biztosított sporttámogatásra. A megadott határidőig 21 pályázat érkezett be, és összesen több mint 29 millió forintot igényeltek a budakalászi óvodák és iskolák alapítványai, diáksportkörei, az egyesületek és a tehetséges egyéni sportolók. A benyújtott pályázatokat a Társadalmi Szolidaritás és Humán Ügyek Bizottságán belül létrehozott munkacsoport bírálta el, majd elkészítette a támogatási döntésekre vonatkozó javaslatát.

A város az idén is öt kategóriában várta a pályázati anyagokat. Az óvodai testnevelés és játékos sportfoglalkozások szervezett formáinak, programjainak támogatása kategóriában a Telepi Óvodásokért Alapítvány és a Budakalászi Óvodásokért Alapítvány 500-500 ezer forint támogatásban részesül.

Az iskolai tanórán kívüli testnevelés és szabadidősport szervezett formáinak, programjainak támogatása az egészséges életmód kialakításáért, az egészség megőrzéséért és az ifjúság életesélyeinek javításáért kategóriában a Patakpart Iskoláért Alapítvány, a Szentistvántelepi Iskola DSE, a Kalász Suli Diáksport Egyesület és a Kalászi Suliért Alapítvány egyenként 500 ezer forintot kap.

A város a sportegyesületek tevékenységét is segíti, a sportolni vágyók – különös tekintettel az utánpótlás-korúak – rendszeres sporttevékenységének támogatása és a tevékenységi feltételek javítása érdekében a Budakalászi Munkás Sportegyesület 2.300.000, a Budakalászi SC 1.260.000, a Budakalászi Férfi Kézilabda Klub 1.900.000, a VIDRA SE 2.300.000, a Csillaghegyi Mozgás és Szabadidő SE 1.110.000, a BÉKÉS HARCOS Sportegyesület 1.300.000, a RöPilis Közhasznú Sportegyesület pedig  730.000 forint támogatásban részesül. Budakalász területén, a helyi lakosok számára ingyenes szabadidős sportrendezvények megszervezésének támogatása kategóriában a Sport az Egészségért Egyesület és Taylor John Mark 400-400 ezer forinthoz jut hozzá.

A település élsportolói közül, sporttevékenységük támogatására és a tevékenységi feltételek javítására Villám Lilla felnőtt magyar bajnok és válogatott strandröplabdázó, valamint Szabó Nimród Vince jégkorongozó egyaránt 150-150 ezer forintot kap.