Üdvözöljük Budakalász város weboldalán
Wir begrüßen Sie auf der Webseite von Kalasch
Срдачно Вас поздрављамо на интернет страници града Калаза

2023. december 08. péntek | Mária napja

Hírek

 

Eldőlt, hogyan fejeződik be az idei tanév

2020. május 21.

Megszülettek 2019/2020-as oktatási-nevelési év zárásával kapcsolatos döntések – derül ki a kormány hivatalos Facebook-oldalán közzétett videóból.

Nyithatnak a bölcsődék és óvodák

Mivel az adatok szerint a járványveszély mértéke érdemben csökkent Magyarországon, május 25-től először az óvodák és a bölcsődék (a fővárosban június 2-től) térnek vissza elsőként a normális működési rendhez. Az intézmények immár külön igazolás nélkül is fogadják a gyermekeket, a nyár folyamán pedig legfeljebb 2 hétre állhatnak le, hiszen a szülők szabadsága sok esetben elfogyott, így dolgozniuk kell. Budakalászon az intézményvezetők elektronikus üzenetben tájékoztatták tegnap este az érintett szülőket a tudnivalókról, és ma 16 óráig kértek visszajelzést azon gyermekek esetében, akik jövő héttől már igénybe vennék a bölcsődei vagy óvodai ellátását, annak érdekében, hogy az étkezések megrendelése zökkenőmentesen megtörténhessen.

Iskolák – marad a digitális tanrend

Az iskolások számára a digitális tanrend ugyanakkor a tanév végéig, tehát június 15-ig érvényben marad, a tanév hossza sem változik, de június 2-től engedélyezik a pedagógusok, tanárok és a diákok találkozását: kiscsoportos konzultációkat, illetve egyéni felkészítést meg lehet tartani, amennyiben annak célja az elmúlt hónapokban tanultak rendszerezése, megerősítése, az esetlegesen lemaradó tanulók felzárkóztatása. Amint az ezzel kapcsolatos kormányrendelet megjelenik, annak tartalmáról mi is tájékoztatást adunk.


Június másodikától megváltozik a gyermekfelügyelet rendje az iskolákban is: már nem csak egyes kijelölt intézményekben, hanem valamennyi iskolában meg kell szervezni az adott intézménybe járó gyermekek felügyeletét.

 

 

 

 

Indulhat a pedagógiai szakszolgálati ellátás is

A kényszerű leállás nehéz helyzetbe sodorta a szakszolgálatokat is, ahogyan azokat a szülőket is, akik gyermeke valamilyen fejlesztésre szorul. Jó hír, hogy engedélyezik a pedagógiai szakszolgálati feladatok ellátását is.

Táborozás 2020 nyarán

További fontos információ, hogy 2020. június 16-tól a gyermek- és ifjúsági táborok, napközis és ottalvós szervezésben is megtarthatóak.