Üdvözöljük Budakalász város weboldalán
Wir begrüßen Sie auf der Webseite von Kalasch
Срдачно Вас поздрављамо на интернет страници града Калаза

2023. március 21. kedd | Benedek napja

Hírek

 

Élhető Budakalász 2021-22. program – Partneri egyeztetés a budakalászi civil és sportegyesületekkel, egyházakkal és felekezetekkel

2021. október 13.

Budakalász új településfejlesztési koncepciójának kidolgozását számos előzetes kutatás, partneri egyeztetés és fókuszcsoportos megbeszélés előzi meg. Többrétegű vizsgálatok szükségesek a tervezési folyamat megalapozásához. Ilyen alap az online és papír alapú lakossági kérdőíves felmérés, melynek kitöltését október 20-ig várják a tervezők és amit a mai napig több mint kétszázhatvanan már vissza is küldtek.

A partneri egyeztetések a budakalászi civil szervezetekkel, az egyházak képviselőivel, a budakalászi egyesületek, intézmények és gazdasági szereplőkkel fókuszcsoportos beszélgetések formájában ugyan csak megkezdődött. Október 11-én hétfőn a budakalászi egyházi vezetők, az egyesületek képviselői találkoztak az Élhető Budakalász projekt vezetőivel és tervezőivel. Az eseményen részt vett dr. Göbl Richárd polgármester, Forián-Szabó Gergely alpolgármester, Kálmán Kinga főépítész.

A közel két órás megbeszélésen a résztvevők elmondták az általuk képviselt közösségek szempontjait, javaslatait Budakalász távlati fejlesztéséről, a Településfejlesztési koncepció számukra fontos elemeiről. A résztvevők célratörően fogalmazták meg az észrevételeiket, a számos közismert problémás adottság mellett sok új távlati szempont is előkerült a tartalmas hozzászólásokból, melyeket a tervezők szorgosan jegyzeteltek.

Az elkövetkező napokban, hetekben több hasonló partneri egyeztetés következik, szerdán a budakalászi vállalkozások képviselőivel, a jövő hétfőn pedig a helyi intézmények vezetőivel lesz hasonló fókuszcsoportos beszélgetés arról, Budakalászon mit tartunk hosszú távon megőrzendő értéknek, hogyan fejlődjünk a következő évtizedekben. Az Élhető Budakalász 2021-2022. program célja, hogy a közösen meghatározott értékrendű koncepció alapján jövőre új Településszerkezeti Terv és Helyi Építési Szabályzat szolgálja a budakalásziak hosszú távú érdekeit.