Üdvözöljük Budakalász város weboldalán
Wir begrüßen Sie auf der Webseite von Kalasch
Срдачно Вас поздрављамо на интернет страници града Калаза

2023. december 03. vasárnap | Ferenc, Olívia napja

Hírek

 

Elhunyt Lövéte korábbi volt polgármestere, Balázs István

2019. április 17.

Balázs István alapítója volt a településeink közötti testvérvárosi együttműködésnek. Budakalász első testvéri kapcsolatát Lövétével létesítette 2000. augusztus 19-én.

A kapcsolat kezdeményezői Balázs István lövétei és Harcsa Lajos budakalászi polgármesterek voltak. A 19 éve létrehozott nagy jelentőségű együttműködésnek Budakalász ma is sokat köszönhet. A kapcsolatok révén  a két város megismerhette egymást, a Budakalásztól mintegy 700 km-re fekvő színmagyar település erős hitét, magyarságtudatát. A testvértelepülési együttműködés aláírásának napján Balázs István vezette lövétei delegáció adományozta a Klisovác utcában, a temető bejáratával szemközti keresztet városunknak. Balázs István pozitív személyiségét, a közösségért végzett meghatározó munkáját mind lövétei, mind budakalászi környezete a legnagyobb mértékben elismeri. 


Balázs István 2019. április 15-én hunyt el váratlanul, temetése április 17-én 16 órakor lesz Lövétén.
Városunkat Székely Zoltán a testvérvárosi kapcsolatok korábbi vezetője képviseli búcsúztatásán.

Budakalászon közös imát tart Balázs István emlékére Kelemen László atya a Lövétei keresztnél, a Klisovác utcai katolikus temetőnél, a temetésével egy időpontban (2019. április 17-én, 16 órakor).

Várunk minden emlékezőt!